september, 2023

11sep(sep 11)12:0021(sep 21)15:00Turen går til Kroatien 11/9 - 21/9

Udvid teksten

Event detaljer

Biljanna (8364)

Se omtalen i blad 164

Til Kroatien fra 11. – 21. september

Kroatien er mere af en ideel badeferie land. Denne gang tager vi på det centrale og sydlige Dalmatien, som vil give os mulighed for at tage på interessante dagsudflugter og opleve Europas svar på den kinesiske mur, opleve uberørte renæssance byer m.v

Dag 1. 11. september: Vi mødes i Orasac, 12 km fra Dubrov- nik, Auto camp pod Masllinom. http://www.orasac.com/ GPS N 42 41.944 ‘ E 018 00.355. Om aften velkomst.

 

Dag 2. 12. september: Dubrovnik – Denne fantastiske by er indbegrebet af livet ved Middelhavet.

Dagen i Dubrovnik kan begynde med at bestige Dubrovniks bymur, et af Europas mest komplekse forsvarsværker, hvorpå man kan gå hele vejen rundt om den gamle bydel. Gennem middelalderen sikrede den Dubrovnik sin frihed som bystat. Herefter rundvisning i den gamle by. Efter frokost er der en time fri til at gå på egen hånd.

Dag 3. 13. september: Ston – Europas svar på den kinesiske mur – Det er ikke hvilken som helst by.

Ston var i mange århundreder områdets skatkammer takket være byens omfattende saltproduktion, der startede 200 år f.kr. og stadig foregår på stort set samme måde i dag. Det er Balkans ”kinesiske mur” vi skal ud og se og saltværket i Ston. Havet ud for Mali Ston er også berømt for sin produktion af skaldyr.

Dag 4.14. september: Bådudflugt – Fich pikning med hjem- melavet frokost på båden.

Vi sejler ud fra molen nedenfor campingpladsen. Vi skal nyde turen og øerne: Lopud Sipad og Koločep, krystalklare hav samt smukke sandstrande. Første stop på øen Lopud. Tager en tur på tværs af øen, hvis en dejlig lun lagune ikke lokker nogle i vandet. Vi sejler videre til Kolocep, hvor der også er mulighed for at køles af med en svømmetur.

Dag 5.15. september: Romantisk og historisk Botaniske Have – Trsteno.

Et af Europas mest imponerende Arboretum hvor blandt andet der blev optaget et par hovedscener til ”Game of Two Thro- nes”. Den blev skabt af Gucetic familien hvis sommerhus fra det 16. århundrede også findes i haven.

Dag 6. 16. september: Bosniens charme og Hvidløg fabrik. Vi vil også opleve en af de mest populære destinationer i det sydlige Bosnien & Hercegovina – den romantiske by Trebinje. Efter rundvisning og frokost skal vi på eneste økologiske hvid- løgsforarbejdningsfabrik på Balkan. Rundvisning og smags- prøver.

Dag 7. 17. september: Et besøg på Agro turisme – familien ejendom. Introduktion for processen med olivenolieproduktion

ved hjælp af en hest m.v. Efterfølgende festaften med under- holdning i en antik olivenolie-mølle.

Dag 8. 18. september: Fridag.

Dag 9. 19. september: Selvpluk af druer (Til Peljesac via den smukke natur, med enestående bjerge og udsigten til Adria- terhavet). Peljesac er et hjemsted for en rød drue der hedder Mali Plavac. For at beskytte druen er det ikke tilladt at plante andre sorter i området. Vinstokkene er ikke bundet op, som man er vant til at se, men beskæres så de nærmest kryber hen ad jorden, og de gamle stokke ligner mest store bonsai træer.

Dag 10. 20. september: Sejltur, mandariner og spisning med afslappende dalmatiske melodier.

Vi skal også på museumsbesøg – Narona, med en samling af romerske kejserstaturer, og som er den største der er fundet uden for Rom.

Dag 11. 21. september: – Tak for denne gang.

Info: Antal vogn max 25 Der tages forbehold for ændringer i programmet. Pris pr. vogn 11.712 kr.

Prisen inkluderer følgende: • 10 dages ophold på Auto camp inkl. strøm, velkomstmiddag, • 7 middage på turene • 1 fiske- picnic • 1 festmiddag med musik. Drikkevarer er ikke inklude- ret. Bus, entreer til alle udflugter samt aktiviteter. Dansktalen- de historiefortæller og vært. Prisen inkluderer ikke billetter til kabelbane og mur i Dubrovnik. Tilmelding senest 15. maj 2023. Áconto 1.500 kr. betales ved tilmelding – refunderes ikke. Restbeløbet 10.212 kr. betales senest 1. juli 2023.

Kontakt: biljana@mlrbl.dk – Mobil: 51 51 91 21.

Biljanna (8364)

73
MEDLEMSBLAD FOR DANSK AUTOCAMPER FORENING
Denne tur arrangeres af et eller flere medlemmer af Dansk Autocamper Forening, som alene er ansvarlige derfor. Dansk Auto- camper Forening kan følgelig ikke holdes ansvarlig derfor, ligesom det alene er de enkelte medlemmer, der forestår overholdelse af dansk og udenlandsk lovgivning.

Tidspunkt

11 (Mandag) 12:00 - 21 (Torsdag) 15:00

X