DACFs beretning til generalforsamlingen 2022

1019

På DACFs generalforsamling i dag i Roskilde Kongrescenter, har formanden for Dansk AutoCamper Forening Anne Norup netop aflagt bestyrelsens beregning, som nu er overgivet til generalforsamlingens behandling.

Beretningen har følgende ordlyd i sin helhed:

Jeg starter bestyrelsens beretning den 25 september 2021, hvor vi havde generalforsamling i Lillebæltshallerne og der var 3 på valg. Birgit Jensen, Anne Norup og Tommy Berg.

Alle 3 blev genvalgt. Til konstitueringen kom det til at se sådan ud: formand: Anne Norup, medlemsservice: Birgit Jensen, kasserer og næstformand: Marianne Illemann, vejhjælp: Flemming Kirk, sekretær: Michael Christiansen, app og pladser: Jette Jensen og træf og rabataftaler: Tommy Berg.

Det var et super godt arrangement, men de havde lidt problemer med, at følge med, ved udskænkning af fadøl. Der deltog 190 campere, og det var vi super glade for. Vi kunne mærke, at I virkelig havde brug for at komme ud og møde andre medlemmer, da vi alle jo havde været meget alene de sidste par år, grundet Corona.

I oktober trækker vores sekretær Michael Christiansen sig fra bestyrelsen, så det betyder at vi indkalder vores vest suppleant, Peter Niemann.

Foreningen deltog med hele bestyrelsen til Autocamper show i Fredericia. Det var første gang, der blev holdt en messe kun for autocampere, så vi var meget spændte på, hvordan det ville gå.

Vi fik 126 nye medlemmer den weekend. Bestyrelsen og vores påhæng lå vandret, og der var hverken tid til frokost eller kaffepauser. Men vi syntes jo, det var helt fantastisk at møde så mange interesserede mennesker.

Autocamperrådet var på scenen og fortælle om hvem de er og hvad de arbejder med. Derefter skulle medlemsforeningerne i ACR præsenterer sig selv. Marianne og undertegnede var på scenen, hvor vi fortalte om DACF, og hvad vi kan tilbyde som forening. Derefter gik Marlene fra DK-autocam på scenen og fortalte om deres forening. Campervenner havde meldt fra.

Så for foreningen og bestyrelsen var AutoCamper show en helt fantastisk, super god og travl oplevelse. Vi skal være med igen i år, som er i weekenden den 4. – 6. november.

Sidst i oktober deltog 4 fra bestyrelsen i et seminar, som Auto Camper Rådet havde indkaldt alle 3 medlemsforeninger til.

Vi skulle drøfte, hvad vi gerne ville have ACR til at arbejde med, og hvordan det skulle udføres. Anne-Vibeke fra DCU holdt et fantastisk godt oplæg, som vi i det efterfølgende gruppearbejde brugte som udgangspunkt. Det var et rigtigt godt og givtigt møde, men der var afsat alt for lidt tid til vores gruppearbejde.

Den 21. november holdt foreningen vores årlige julefrokost på Storebælt camping. Der var som vanligt indkørsel fredag, og det voldte os lidt problemer. De havde fået et nyt bomsystem på pladsen, og et nyt strømsystem. De kunne ikke bare åbne og lade os køre ind. Nej, der skulle være helt styr på, hvem der var på hvilken plads og hvorfor. Det voldte nogle problemer, men til sidst fandt vi ud af det. Værtsparret var lidt af en udfordring for os, men vi fik det til at glide. 

I december holder vi bestyrelsesmøde, og skal, fordi Michael har trukket sig fra bestyrelsen og Peter er kommet ind, lave en ny konstituering. Bestyrelsen forbliver uforandret, hvilket betyder, at vi kører videre uden en sekretær. Det gør så, at vi er bagud på opdateringer af funktionsbeskrivelser m.m. Det håber vi, der bliver rettet op på fra i morgen.

Januar 2022 skulle foreningen deltage i feriemessen i Gigantium i Aalborg. Den blev aflyst på grund af Corona.

Men i februar var alle Corona restriktioner afskaffet, og Ferie for Alle i Herning blev en realitet. Hele bestyrelsen skulle med ligesom vi plejer, men vi fik et afbud og bad derfor vores suppleant Hanne om at være med. Det var vi glade for vi gjorde, da vi torsdag fik et afbud mere.

Vi var lidt spændt på messen, da vi havde hørt, at der var rigtig mange oversøiske stande, der havde meldt afbud. Det var også rigtigt, vi kunne godt se det i de haller vi altid går igennem for at komme ind til vores stand. Vi mærkede det med det samme, da messen åbnede. Der var ikke nær så mange mennesker, der stod i kø for at komme ind, som der plejede.

Men det var en rigtig god messe for os. Vi havde både tid til at tale med de nye medlemmer, og de gamle medlemmer. Vi serverede rigtig mange kopper kaffe, og selvom besøgstallet var 20000 mindre i forhold til 2020, så fik vi alligevel 64 nye medlemmer med hjem. Det har vi aldrig prøvet før til Herning messen. Førhen har vi ligget på omkring 35 nye medlemmer, så igen en stor positiv oplevelse. 

Da vi kom hjem fra messen, trak Hanne sig som suppleant fordi hun på det tidspunkt var valgt ind i DCU kreds 2 bestyrelse.

Marts måned byder altid på åbent hus hos mange af forhandlerne.

Vi deltager der, hvor vi bliver spurgt, om vi vil komme. Vi fik henvendelser fra 5 forhandlere, hvor af den ene har 2 lokationer. Så foreningen var til stede i weekenden den 5. – 6. marts et sted og i weekenden den 12. – 13. marts var vi 5 forskellige steder. Vi deltager af flere forskellige grunde, hvor det at vise foreningen og have mulighed for at fortælle hvem vi er, betyder rigtig meget i forhold til at få nye medlemmer. Den weekend fik vi 24 nye medlemmer.

Weekenden efter var vi på farten igen. Bestyrelsen havde inviteret alle de hjælpere vi har, men som vi ikke ser så meget til, fordi de arbejder bag kulissen. Vi skulle hygge og tale sammen, drikke kaffe og spise noget godt mad.

Desværre kom Corona lidt i vejen igen, men også andre sygdomme var på spil. Men det er vi jo ikke selv herre over. Det var en rigtig god weekend, både på den sociale måde, men også på den seriøse måde. Det er helt sikkert noget vi gør igen til næste år.

Fra mandag den 28. marts til og med lørdag, den 2. april havde foreningen igen i år valgt at samle affald. Det var i samarbejde med Ren natur og Dansk naturfredningsforening. Vi havde sat nogle vinglas på spil, sådan at hvis der var nogen der sendte et billede ind af det affald de havde samlet, kunne de vinde 4 vinglas. Der kom ingen billeder. Det tolker vi på 2 måder. Enten har vores medlemmer ikke lyst til at deltage i den happening, eller også – hvad vi hælder mest til – så er der ikke mere affald vi kan samle. Nå men anyway. Vi skal have projektet gentænkt, og måske ændret til noget helt andet. 

Vores lager har vi flyttet igen, denne gang har vi lejet nogle lokaler, hvor det kan være i. Foreningen har faktisk rigtig mange ting på lager, og jeg nævner lige et par ting. 36 års arkiv, 3 messestande, 4 åbent hus stande, 10 beachflag, 10 rollsup skilte, slanger, flagstænger, kaffemaskine m.m. Vi har lejet 2 lokaler af 10 m2. og de er fyldt godt op begge to.

Det kan jo ikke være rigtigt at vi som bestyrelsesmedlem skal kunne huse DACF lager.

Den 2. april holdt AutoCamperRådet generalforsamling i Hampen. Marianne og Anne deltog for foreningen. Det var en ganske fredelig generalforsamling, hvor deres nye formand Morten Lægaard aflagde deres beretning. Der arbejdes stadigvæk på kørekort regulativet, der ligger i EU og der forventes en afgørelse sidst i 2022. Sæson nummerplader, miljø zoner, pladser og flere andre ting.

ACR har også opfundet noget, med godkendelse fra de 3 medlemsforeninger, der hedder PladsAmbassadører. I øjeblikket har de tilsagn fra 12 personer til posterne, og det er de i rådet rigtig glade for. De vil gerne dække hele Danmark, så de mangler nogen endnu, der i blandt Bornholm.

 Der var desuden lidt snak omkring det med dato for generalforsamlingerne fremadrettet, og hvordan ACR tog hensyn til alt og alle. Vi fortalte hvordan vi gør i foreningen, at det meldes ud til vores G.F. hvad datoen bliver det følgende år. Den tog ACR til sig med det samme, og der blev sat dato på i 2023. Så var der fællesspisning og socialt samvær resten af lørdagen.

ACR var inviteret med til indvielsen af en ny autocamperplads i Egense. De havde desværre ikke nogen, der kunne deltage, hvor efter jeg blev spurgt om jeg kunne deltage som repræsentant for ACR. Så Leif og jeg kørte til Egense lørdag den 30. april, og deltog i indvielsen og klippede snoren til pladsen.

Sidst men ikke mindst, vil vi rigtig gerne have det Nordiske samarbejde op at stå. Der er ingen kommunikation i det nordiske overhovedet. Vores nordiske repræsentant Jens Engkvist, har gjort rigtig meget for at få det på ret køl igen efter Coronaen. Jens har sendt mails både til den ene og den anden i det nordiske, men der kommer ikke svar tilbage.

Nordisk træf blev jo aflyst i 2020 og 2021 på grund af Corona. Finland skulle have været vært for arrangementet. Som vi forstår det, så har Finland ingen penge, i Sverige skændes de, og det er heller ikke for godt i Norge.

Margrete præsidenten skrev til mig, at nu er det vores tur til at tage præsidentposten, men det er Jens ikke enig i.

Jens og hans hustru Charlotte er i øjeblikket i Norge på ferie, og Jens vil se om han kan få et møde i stand med Margrete, for at høre hendes mening og tanker for det fremtidige samarbejde mellem de nordiske lande. Så vi afventer at høre fra Jens, når han kommer hjem. Men hvis der ikke sker fremskridt af betydelig art, så er bestyrelsens mening at vi melder os ud af det ikke eksisterende samarbejde, og bruger de penge til noget andet.   

I forbindelse med at jeg skulle skrive den her beretning, som er fra hele bestyrelsen, har nogen af bestyrelsesmedlemmerne skrevet lidt om det, de har beskæftiget sig med siden vi var sammen til G.F. sidste gang.

Marianne som er vores kasserer skriver: 

Jeg vil gerne sige lidt omkring det at være kasserer. Jeg tror det er et større arbejde, end I er klar over. vi har været til en del messer og åbent hus, hvor vi har fået mange nye medlemmer, og på nuværende tidspunkt er vi 2879 medlemmer, og det er jo dejligt at foreningen vokser og vokser.

Da vi sendte vores opkrævninger ud, var der sket en fejl i vores data. Der var ca. 700 nye medlemmer der havde fået et indbetalingskort hvor der stod netto en måned, og der skulle stå 14 dage. Det opdagede jeg først da jeg skulle sende rykker ud til, de ca. 400 der stadig ikke har tilmeldt sig BS.

Jeg måtte manuelt ind at rette oplysninger på de 700 medlemmer, hvor der stod netto 1. måned i stedet for 14. dage. Det kan jeg så fortælle, at det tager lang tid. Men det ændrede ikke arbejdet med at rykke de 400 medlemmer der ikke er tilmeldt BS, jeg måtte rykke 3 gange. Først dem med den almindelige netto 14 dage, så 3 gange dem med 30 dage netto. Til sidst måtte jeg sidde med kontoudtog fra banken og fra BS og tjekke af, så jeg ikke fik sendt rykker ud til jer der havde betalt.

Den næste udfordring, var mailadresserne. Der er en hel del forkerte mailadresser i vores system, og også forkerte tlf. nr. Så bliver det noget af en udfordring, at få fat i vores medlemmer. Jeg har også måtte sende breve ud til dem, der hverken havde mail eller tlf. nr. de kunne træffes på.

 Det har været en meget hektisk november og december måned med ca. 200 arbejdstimer, og bedst som man tror, at det er færdigt, så kommer der en masse indbetalinger fra dem jeg har rykket. De betaler både fakturaen, og den tilsendte rykker, så må jeg kontakte dem og få et kontonummer så jeg kan sende penge retur. Så derfor, kære medlemmer, meld jer nu til BS, det vil hjælpe mig meget mere end I er klar over.

At holde fri fra foreningen i sommerferien, det kan godt glemmes, der er stadig arbejde der skal gøres. Vi får stadig nye medlemmer og vejhjælps kunder. Og der er regninger, der skal betales. Så PC og printer skal med på ferie, ellers drukner man i arbejde når man kommer hjem.

Men det er hyggeligt at være en del af vores forening, det at møde jer derude og få en snak om både det ene og det andet. Jeg bliver bare så glad for at se jer, derfor er det dejligt at være i en bestyrelse som DACF. Regnskabet ser rigtig godt ud, bestyrelsen er gode til at passe på pengene. Som I kan se har foreningen et overskud på 577.000 kr. inkl. Vejhjælpen og en egenkapital på 2,4 mill. Så det er vist ikke så ringe endda. Jeg vil ikke sige mere om det, for vores revisionsfirma VKST kommer jo og gennemgår regnskabet for jer lige om lidt.

Vores web app som Jette Jensen har arbejdet rigtig meget på, med god hjælp fra Jimmy Kahne og jer medlemmer, kører rigtig godt, der er flere og flere der bruger den. Vi får heller ikke skæld ud mere, som vi gjorde da det var en APP.

Den kan fungere på stort set alt, hvad der findes af telefoner, computere og tablets. Der kommer hele tiden nye pladser, og supergodt for det. Vi bliver jo flere og flere autocampere, så der er brug for flere pladser. Vi kan også se at flere og flere campingpladser får øjnene op for hvad det er autocamper folket efterspørger.

Vi har fået et nyt ikon i webappen og det er LPG gas. Vi forsøger at opdaterer appen hele tiden, og vi er meget taknemmelige for den store hjælp fra jer. Det er fantastisk godt, at når I støder på ting der ikke stemmer i appen, så send det ind til os, så vi kan rette det. Kun ved fælles hjælp kan vi blive ved med at have en app, der altid er up to date.

Tommy Berg som også i år har rabataftalerne fortæller, at der er blevet forhandlet nye kontrakter med alle dem vi har rabat hos, men at det bliver sværere og sværere, da vores rabatordninger ikke bliver brugt ret meget. Der er kommet to nye aftaler til. Det er DUKA telefon/internet samt Hop on Hop off og kanalrundfart i København.

Vores OK aftale har givet 5.800.kr. og de bliver blandt andet brugt til spontantræf, som medlemmerne laver. Jeg håber rigtig meget at I vil begynde og gøre brug af aftalerne. Gå ind på medlemsforum og se hvad det er for nogle aftaler vi har. Og er der nogen af jer der har et forslag til andre aftaler, hører vi gerne fra jer.

Medlemsservice teamet består af bestyrelsesmedlem Birgit Jensen, assistenterne Britta Boe og Vivi Bak. Service har haft rigtig travlt, siden sidste generalforsamling.

Ser vi et år tilbage har vi oprettet 656 nye medlemmer.

Fra sidste Generalforsamling er det 411 medlemmer.

Fra 1-1-2022 til nu er det 230 medlemmer.

Det er også service der tager sig af bestillinger i shoppen. Dog ikke vejhjælp, der er det Flemming der tager over. Adresse, mail og i mange tilfælde nummerplade ændringer er også en del af Service, så bær over med os, hvis vi glemmer at svare eller misser en bestilling af nyt nr., det er desværre sket et par gange.

Vi får også mails med forskellige spørgsmål på, det kan være  

hvordan kan jeg ændre mit medlemskab så jeg får bladet fysisk, 

bestilling af nye mærkater med medlemsnummer ved skift af bil. 

Det kan være, hvad gør DACF for at få den svenske model med sæson nummerplader

Hvad gør DACF for at få prisen ned på Storebælt. 

Hvordan bestiller man miljømærker i forskellige lande. 

Hvor må man overnatte i naturen i eks. Kroatien.  

Hvad kan medlemmerne gøre for at hjælpe os i service.  

1 husk medlemsnummer 

2 husk hvilket / hvilke navne der er på medlemskabet. 

Vores vejhjælps team består af bestyrelsesmedlem og formand for vejhjælpen Flemming Kirk, assistent Ivan Hansen og medlemsservice teamet. Også i vejhjælp har der været nok at se til siden sidste G.F. der er kommet mange nye kunder i butikken, mange nummerpladeskift, nye tiltag og meget mere. Men det vil Flemming selv fortælle jer meget mere om under punkt 4. på dagsorden.

Vores medlemstal er dd. 2909 hvoraf de 398 er netmedlemmer. Det siger jeg fordi at forskellen mellem de 2 abonnementer er jo bladet, AutoCamperen. Det er heldigvis stadigvæk sådan at flertallet af jer ønsker bladet fysisk.

Det, der er og kan være en udfordring med bladet, er dels papiret som stiger i pris og det bliver sværere at skaffe for trykkeriet, og så er det indholdet. Vi får ikke rigtig de indlæg fra jer som vi har brug for. Så vi er begyndt at nytænke lidt omkring materiale til bladet. Vi vil jo gerne fortsætte med at lave bladet, og det skal vi også. Bladet er jo også noget af det, der gør os anderledes end andre klubber.

Markedsføring af foreningen. Det gør vi i tæt samarbejde med vores medlem Michael Christiansen som er journalist, og kender til den slags ting. Han kører det på SO ME, og jeg vil lige sige det varede lidt inden jeg fandt ud af det betyder sociale medier. Vi kan med alt tydelighed mærke at det virker, så det vil være noget vi fortsætter med et stykke tid endnu.

Vi sender også stadigvæk nyhedsmails ud til jer. Vi kan kun sende på en mailadresse pr. medlem. Hvis I ikke modtager nyhedsbrevet, så har vi enten ikke jeres mail, eller den er forkert.

Vi har også medlemmer, der siger at de ikke modtager mailen, men så kan vi se at I selv har trykket på unsuscript det vil sige nej tak til mailen. Så er det næsten umuligt at få jer på maillisten igen. Det er jo sikkerhed i systemet, når der er sagt nej tak, så er det sådan det er. Så lad være med at trykke unsucript med mindre I ikke ønsker mail fra os mere.

Medlemsforum, det er blevet lidt bedre med at få vores medlemmer ind i forum. Der er større og større søgning på at komme ind. Det er jo også der bladet skal læses for netmedlemmer, rabataftalerne ligger og der referater kan læses.

Vi har jo også vores lukkede facebook gruppe, som stiger og stiger i medlemsantal lige nu, er der ca.1.100 medlemmer, men vi mangler stadigvæk, at få mange med når nu vi ser på medlemstallet.  Det er lidt svært at forstå for nogen, at det kun er medlemmer af foreningen vi lukker ind der, men vi har jo også en åben gruppe hvor alle kan melde sig ind.

Så har foreningen også i år nogen medlemmer der har jubilæum, og det er så dejligt.

92 medlemmer har 10års jubilæum

24 medlemmer har 20års jubilæum

19 medlemmer har 25års jubilæum

  6 medlemmer har 30års jubilæum

  2 medlemmer har 35års jubilæum

Også I år har vi valgt at de jubilæumsgaver vi skal overrække her til generalforsamlingen, kommer til at indeholde lidt ekstra godt til ganen.

På hele bestyrelsens vegne, vil jeg gerne ønske jer alle sammen hjertelig tillykke med jubilæet, og et kæmpestort tak fordi I holder ved jeres forening. Det sætter vi stor pris på.

Vores visioner for 2022 er stadigvæk at vokse og vokse og blive så store at vi kan få ansat en medarbejder.

Som vi sagde omkring vores visioner i 2020 at vi gerne ville nå medlemsnr. 10000 inden den 31-12-2025 det tror vi stadigvæk vi kan holde. Vi er kun små 2000 nr. fra at nå det mål.

Vi vil løbene udvikle og opgradere vores web app.

Vi vil stadigvæk kunne tilbyde Danmarks bedste og billigste vejhjælp.

Vi vil være synlig på de sociale medier.

Vi vil arbejde for at forbedre vores blad.

Her til slut vil jeg gerne sige tak til bestyrelsen, tak for god ro og orden til vores møder. Tak for hyggeligt samvær bagefter. Tak for alle de timer I bruger på foreningsarbejdet den ene dag efter den anden.

Herfra skal også lyde en kæmpe tak til vores påhæng, tak for jeres forståelse for at foreningsarbejde til tider tager rigtig mange timer. Tak for jeres kæmpe indsats, som I alle sammen yder, om det er til vores møder med at servicerer os, det er til messer, det er til foreningstræf eller noget andet. I følger altid bare med, og gør hvad vi beder jer om. Tusind tak alle sammen uden jer ville det være rigtig svært for bestyrelsen at klare sig.

Herfra skal også lyde en tak til alle jer, der på den ene eller anden måde yder en indsats i eller for foreningen.

Også tak til alle jer der er medlem af foreningen, uden jer ingen forening.  Til sidst kan jeg oplyse at generalforsamlingen i 2023 bliver den 13. maj i Lillebæltshallerne.


Tidligere artikelEgense Sejlklub har indviet nye autocamperpladser
Næste artikel7 nye AC-pladser på Nyborg Marina