For nye autocamperejere: Forberedelse er alfa og omega inden ferieturen

210

Ferieture med autocamper bliver stadig mere populære, og det er nemt at forstå hvorfor. Friheden til at rejse hvorhen og hvornår man vil, samtidig med at man har alle bekvemmeligheder ved hånden, er yderst tiltalende. Hvis du er en ny autocamperejer uden erfaring med camperturisme, kan det dog virke overvældende at planlægge din første tur. Her er en guide til, hvordan du forbereder og planlægger den bedste ferietur med din autocamper.
Før du begiver dig ud på vejene, er det vigtigt at blive fortrolig med din autocamper. Lær hvordan alle systemerne fungerer, fra vandforsyning og affaldshåndtering til køleskab og varmeapparat. Øv dig i at køre og manøvrere autocamperen, især hvis du ikke er vant til at køre store køretøjer. Prøv at lave en kort tur eller to i nærheden af dit hjem for at få en fornemmelse af, hvordan det er at rejse i autocamperen.
Selvom en af de store fordele ved en autocampertur er friheden, kan en vis planlægning gøre turen mere behagelig. Vælg destinationer og ruter, der passer til dine interesser og dit komfortniveau. Overvej at inkludere naturskønne ruter, interessante seværdigheder og gode campingpladser. Brug apps og hjemmesider som Park4Night, Campercontact og Google Maps til at finde campingpladser og rastepladser undervejs.

Book evt. campingpladser på forhånd
Selvom det kan være fristende at tage tingene, som de kommer, kan det især i højsæsonen være en god idé at booke campingpladser på forhånd. Det sikrer, at du har et sted at overnatte og kan undgå stressende situationer, hvor alle pladser er optaget. Søg efter campingpladser med de faciliteter, du har brug for, såsom elektricitet, vandpåfyldning og tømmefaciliteter.
Pladsen i en autocamper er begrænset, så pak kun det mest nødvendige. Lav en pakkeliste for at sikre, at du ikke glemmer vigtige ting som køkkenudstyr, sengelinned, førstehjælpskasse og personlige genstande. Husk også at medbringe værktøj og reservedele til autocamperen, såsom sikringer, pærer og en reservehjul.
Tjek vejrudsigten for dine destinationer og planlæg derefter. Dårligt vejr kan påvirke din rute og overnatningssteder, så vær forberedt på at ændre dine planer. Vær også opmærksom på vejforhold og eventuelle vejarbejder, der kan påvirke din rejse.

Tag hensyn til miljøet
Respektér naturen og lokale miljøbestemmelser. Brug de rigtige steder til at tømme spildevand og affald, og undgå at parkere eller campere steder, hvor det ikke er tilladt. Ved at efterlade steder, som du finder dem, hjælper du med at bevare dem for fremtidige rejsende.
Sørg for, at din autocamper er i god stand før afrejse. Tjek dæktryk, olie og andre væsker. Hav en opdateret førstehjælpskasse og en brandslukker ombord. Sørg for at kende nødnumrene for de områder, du rejser i, og hav en plan for, hvad du skal gøre i tilfælde af en nødsituation.
Sidst men ikke mindst, husk at have det sjovt! En autocampertur er en fantastisk mulighed for at opleve nye steder og skabe minder. Vær fleksibel og åben for at ændre dine planer undervejs. Nogle af de bedste oplevelser kan opstå, når man mindst venter det.
Med disse tips er du godt på vej til at planlægge og nyde en fantastisk første ferietur med din autocamper. God tur!

Ferie med camperen
Europa er fyldt med fantastiske destinationer, der er perfekte til en tur i autocamper. Her er nogle forslag til europæiske lande og steder, der er værd at besøge, hvor du som autocamperturist er velkommen.

Tyskland
Bayern og Schwarzwald:

Neuschwanstein Slot: Dette eventyrlige slot ligger i det sydlige Bayern og er en must-see.
Schwarzwald (Sorteskov): Et smukt skovområde med maleriske byer som Freiburg og Baden-Baden. Der er mange veludstyrede campingpladser.
Mosel-dalen:
Vinmarker og middelalderbyer langs Mosel-floden er ideelle for vinelskere og dem, der nyder naturskønne ruter.

Frankrig
Provence:

Lavendelfelter: Besøg de berømte lavendelfelter og nyd den provencalske charme.
Avignon: En historisk by med masser af kultur og smuk arkitektur. Der er mange gode campingpladser i området.
Loire-dalen:
Kaldet “Frankrigs have,” dette område er kendt for sine storslåede slotte og smukke landskaber.

Italien
Toscana:

Florence og Siena: Kultur og historie kombineret med fantastisk mad og vin.
Chianti-regionen: Ideel for vinentusiaster, med mange vingårde der tilbyder camperfaciliteter.
Amalfikysten:
Dramatiske kyststrækninger og charmerende byer som Positano og Amalfi. Bemærk dog, at vejene kan være smalle, så tjek ruterne på forhånd.

Spanien
Costa Brava:

Kystområderne nord for Barcelona byder på smukke strande og maleriske byer som Tossa de Mar og Cadaqués.
Andalusien:
Granada og Alhambra: Den fantastiske mauriske arkitektur er et højdepunkt.
Sevilla og Córdoba: Fyldt med kultur, historie og lækre tapas.

Portugal
Algarve:
Kysten i det sydlige Portugal er kendt for sine smukke strande og solrige klima. Der er mange campingpladser med gode faciliteter.
Porto og Douro-dalen:
Besøg vinmarker langs Douro-floden og nyd Portos charme og berømte portvin.

Norge
Fjordlandet:

Geirangerfjord og Nærøyfjord:
Nogle af de smukkeste fjorde i verden med campingpladser placeret i naturskønne omgivelser.
Lofoten:
Dramatiske landskaber og muligheder for vild camping.

Sverige
Sydsverige:

Skåne:
Rullende landskaber, strande og hyggelige byer som Ystad og Lund.
Göteborgs skærgård:
Smukke øer og fantastiske campingpladser ved vandet.

Holland
Amsterdam og Omegn:

Kombiner storbyliv med besøg til maleriske landsbyer som Volendam og Zaanse Schans. Der er mange campingpladser tæt på byen.
Frisiske Øer:
En række øer ud for den nordlige kyst, ideelle til cykling og strandliv.

Schweiz
Alperne:

Interlaken og Jungfrau-regionen: Perfekt til udendørs aktiviteter og bjerglandskaber.
Zermatt: Hjemsted for Matterhorn, med masser af muligheder for vandreture og skiløb.

Østrig
Salzkammergut:

Smukke søer og bjerge, ideelt til vandreture og afslapning. Byer som Hallstatt er også værd at besøge.
Tyrol:
Fantastiske alpinlandskaber og rig mulighed for udendørs aktiviteter. Byer som Innsbruck tilbyder kulturelle oplevelser.

Tjek reglerne i landene
Hvert land har sine egne regler for, hvor man må parkere og campere, så sørg for at undersøge disse på forhånd. Vær forberedt på vejrændringer og tjek vejforhold, især i bjergområder. God rejse og nyd friheden på de åbne veje!


Tidligere artikel
Næste artikelOplev Göta Kanal med autocamper: En uforglemmelig sommeroplevelse