Vintercamping var traditionen tro også populært, og i år kunne man fejre et rekordantal vogne på pladsen ved MCH Messecenter Herning, hvor 843 vogne og 1.865 gæster camperede i forbindelse med Ferie for Alle.

Trods gråvejr, regn og blæst var rekordmange vintercampister på plads til Vintercamping i Herning, da Ferie for Alle i weekenden løb af stablen i MCH Messecenter Herning. Hele fem dage før messestart holdt de første campingvogne klar foran messecentret, og da bommen til vintercampingpladsen blev hævet onsdag, var de første 120 vogne klar til at køre ind.

I alt deltog 1.865 vintercampister i 843 vogne, hvilket er en rekord og samtidig en stigning på 99 vogne sammenlignet med Vintercamping under sidste års feriemesse. Den store tilslutning gør MCH’s vintercampingplads til Europas største i vinterperioden. Populariteten skyldes blandt andet, at Vintercamping i forbindelse med Ferie for Alle af mange anses som en kickstart på campingsæsonen, fortæller Søren Sørensen, der nu har været lejrchef for Vintercamping 13 år i træk.

– Der var en rigtig god stemning på pladsen. Folk var glade og så frem til at komme på messe. Der er altid mange gengangere, der gerne vil holde de samme steder år efter år, så det er populært. Det er en stor campingplads, vi skal have op at stå og få til at fungere for en forlænget weekend, men med et smil på vejen og et effektivt samarbejde lykkes det altid, fortæller han.

Søren Sørensen har ansvaret for pladsen, mens hans søn Anders Sørensen står som lejrchef i receptionen. De har hver deres campingplads, i henholdsvis Svendborg og på Langeland, men under Ferie for Alle samles hele familien bestående af tre generationer i Herning for at drive den store vintercampingplads. Vintercamping er arrangeret af DCU og MCH, og campingpladsen har været en fast del af Ferie for Alle siden 1999.

Stor købslyst og tilstrømning til danske campingpladser

Det var ikke kun Vintercamping, der kunne tiltrække mange besøgende under Ferie for Alle. Indendørs var de ni campinghaller også velbesøgte. Her stod et bredt felt af udstillere klar med både nyheder og alle de kendte mærker; fra campingvogne til autocampere, telte, tilbehør og campingpladser.

– Ferie for Alle har været en rigtig god oplevelse for branchen. Der var rigtig mange besøgende, også købsinteresserede besøgende, og generelt har man solgt mere, end man traditionelt plejer at gøre, lyder det fra Jens Brendstrup, direktør for Camping Outdoor Denmark, brancheforening for hele camping- og fritidsbranchen, der også kan berette om stor interesse for de danske campingpladser på messen.

– Sidste år oplevede de danske campingpladser en øget tilstrømning af både tyske og hollandske turister, og at dømme ud fra den øgede interesse på Ferie for Alle regner vi også med, at der er flere danske turister, der holder ferie herhjemme i år. Det skyldes primært vejret, blandt andet de høje temperaturer sydpå, der gør Danmark til en mere og mere attraktiv destination.

Næste Ferie for Alle kan opleves 26.-28. februar 2021 i MCH Messecenter Herning. Messen er Skandinaviens største feriemesse og byder på flere end 1.100 udstillere fra både ind- og udland.


Fotocredit: MCH/Lars Møller


Tidligere artikelDanish Camping Award 2020 på Ferie for Alle i Herning
Næste artikelGeneralforsamlingen i Høng aflyses