"Momhøje naturcenter"

Kære Medlemmer.

Vi er klar til nogle spontantræf, er I også det. Vi er klar, hvis forsamlingsloftet hæves til 50 personer eller der over. Er det ikke tilfældet så aflyses træffene.

Vi har fået tilladelse til at besøge Præstbjerg Naturcenter. Det har tidligere været vanskeligt at få tilladelserne fordi, de var nervøse for om området kan klare alle de campere.

Vi kan med glæde sige, at nu er det ikke besværligt at få tilladelserne fordi vi overholder aftalen: SÅ tusind tak for jeres hjælp.

Vi kommer torsdag ved middagstid, og alle er kørt igen fredag kl. 12.00 (er gældende for begge steder). SÅ HJÆLP OS MED AT OVERHOLDE DET!

Præstbjerg Natur Center

Naturen omkring Præstbjerg Naturcenter er storslået. Her er bakkede hede områder, egekrat, smukke udsigtspunkter,

Små skove og smukke søer. Den nærliggende Præstbjerg Plantage ligger lige vest for hovedvej 11 og er også et besøg værd.

Tæt ved centret er der en legeplads, overdækkede madpakkehuse, bålsteder med grill, borde, bænke samt toiletter, der frit kan benyttes.

Rundt om søen og ud i naturen

Turen rundt om Præstbjerg Sø er 1,3 km og går op og ned igennem det smukke hede landskab. Undervejs er der udsigtspunkter og bænke. Turen er handicapvenlig. Der er også tre andre afmærkede ruter fra 1,6 km til 2 km.

Datoerne hvor der er TRÆF i Præstbjerg er: 17. juni og 26. august. Præstbjerg Naturcenter, Klejnstrupvej 2, 7550 Sørvad.

Momhøje Naturcenter

Her er plads til leg, aktivt ude liv på cykel, på gåben, som orienteringsløber, finde geocache (sidste nye er 3 refleksspor til natløb og et mysterium cache ved Momhøje Borgen) eller med sværd og skjold omkring Momhøje Borgen – eller du kan nyde den flotte udsigt fra Store Momhøj eller fra Borgen, sove i shelter eller bare nyde de græssende dyr i indhegningerne.

Momhøje Naturcenter blev indviet i 2007. Projektet blev planlagt af Ringkøbing Amt, med støtte fra Skov- og Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Ringkøbing Amt og Videbæk Kommune. Området strækker sig over 80 hektar. Den sydligste del er tidligere brunkulsleje – som har efterladt de mange søer og det kuperede landskab.

Momhøje er på 80 hektar, svarende til 120 fodboldbaner. En del af arealet er tidligere brunkulsleje, hvilket har skabt det spændende og varierede terræn – der er som skabt til aktiviteter. Her er også skov, hede og mose.

Der er handicapegnet sti på 1,3 km. Her er adgang for alle med bevægelsesproblemer, kørestole, rollatorer, barnevogne o. lign. Øvrige vandrestier, med variende længde, som trampestier og delvis på de eksisterende skovveje.

Datoerne i Momhøje er 27. maj og 30. september

Momhøje Naturcenter, Kibækvej 19, 9633 Kibæk

GPS: N 56o 0 ‘  ‘38,96 ’’ E 008o 51 ‘07,3 ’’

Der er handicapvenlige stier og ruter i Momhøje & Præstbjerg. Vi vil benytte dem til vores aktivitet.

Vi laver ikke om på programmet. Det vil være uhøjtideligt med masser af hygge.

Vi samles til medbragt kaffe kl. 15.00. Vi bager kagerne og tager noget grillkul med. Skulle der være en der har lyst til at tage lidt brænde med til bål så er det meget velkommen. Kl. ca. 16.00 går vi en tur og ser på området.

Ved 18-tiden vil vi forsøge at have grillen klar til brug. Så hvis du laver maden hjemmefra, så spiser vi ca. kl. 18.20.

Ved Momhøje parkerer vi langs vejen og til højre på p-pladsen. Resten er forbeholdt de andre brugere. Ved Præstbjerg vil Kurt anvise p-pladser, så der også er plads til de øvrige brugere.

Begge steder er der mulighed for at se den smukke natur. To steder der ligger så nær hinanden og dog så forskellige.

Vi glæder os til at se jer!

Vera & Kurt (4409) og Birgit & Finn (1213)


Tidligere artikelAftale om gradvis genåbning af rejseaktiviteter
Næste artikelSommertræf på Falster i dagene 8.-11. juli