Autocamperturisterne søger naturskønne områder med fred og ro

I Jyske Vestkysten kunne der i går den 27-10-21 læses en artikel med ovennævnte ordlyd, hvor campingpladsejer Peder Kristensen, Henne Strand Camping, fremkommer med grove og fornærmende udtalelser om autocamperturisterne. Det har i dag medført, at AutoCamperRådet har taget til genmæle, og fremsendt følgende åbne brev til avisen og campingpladsen. Artiklen kan læses HER

Åbent svar til Henne Strand Camping – post@hennestrandcamping.dk

Jyske Vestkysten – hre@jv.dk

ACR, den 28. oktober 2021

”Når du kører autocamper, falder din intelligens med 20%”

Det er en grov og fornærmende udtalelse, som er citeret fra Jyske Vestkysten den 27. oktober, og fremsat af Peder Kristensen, ejer af Henne Strand Camping, på et lille valgstunt for lokale byrådskandidater.

I AutoCamperRådet tager vi dyb afstand fra den slag udokumenterede og usaglige påstande, som dermed forsørger at lægge en hel befolkningsgruppe for had. En meget stor del af autocamperturisterne står bag AutoCamperRådet, og dermed omfattet af påstanden, fortæller Jørgen Nielsen, næstformand i ACR.

I AutoCamperRådet arbejder vi for at få oprettet, og udbygget et bredt udvalg af attraktive pladser, hvor autocampere kan overnatte og gøre deres indkøb. Gerne i naturskønne områder og/eller tæt på spændende bykerner og havne, hvor byen, dens handlende og autocamperturisterne kan have gensidig glæde af hinanden.

Derfor glæder det os, når flere og flere kommuner – herunder Varde kommune, havne og andre ser lyset, og betydningen af, at byde de mange turister, der kører rundt i autocampere velkommen. En ikke ubetydelig gruppe, når der i 2020 i Europa blev solgt ca. 75.000 campingvogne, men godt det dobbelte, nemlig ca. 159.000 autocampere.

Alle i autocampere er ”turister”, og har behov for indkøb af mad, tøj og alle andre forbrugsvarer, og betegnes oftest som ”det købedygtige publikum”. Samtidig spiser mange på cafeer, restauranter osv., så rigtig mange nyder godt af autocamperturisterne.

For autocamperturisterne handler det om fleksibilitet – altså at du kan komme til pladsen hele døgnet 24/7/365, og ikke møder bommen uden for højsæsonen allerede fra kl. 17-18, eller helt lukket fra medio september til ultimo april. Autocamperne kører hele året i stigende antal.

Autocamperne har heller ikke behov for de mange faciliteter, som campingpladserne vil have betaling for bl.a store legepladser, hoppeborge, vandlande osv.

 For autocamperne handler det om ca. 3-4 gange ugentlig, at kunne få tømt spillevand, tømt toilet og affald, og få tanket nyt rent vand. For benyttelse af disse faciliteter betales der gerne en rimelig pris.  De fleste har solceller på taget og ekstra batterikapacitet, og elsker derfor at raste i naturskønne omgivelser, med fred og ro.

Campingpladserne har gennem mange år været beskyttet af lovgivningen, og dermed haft monopol på at etablere campingfaciliteter. Det er glædeligt at se flere og flere campingpladser, som får øjnene op og tilpasser deres pladser og prisstruktur, så de kan tiltrække autocamperturisterne. Desværre er der også en stor gruppe, som ikke ”tænker udvikling”, men fortsat primært byder sig til det oprindelige segment, nemlig campingvognene, og dermed måske ikke har set salgsudviklingen for hhv. campingvogne og autocampere.

I AutoCamperRådet står vi gerne til rådighed – også for Henne Strand Camping – med råd, vejledning og ideer til ny indretning af en del af pladsen, som også muliggør øget besøg af Autocamperturisterne, såfremt prisstrukturen er attraktiv. Vi lever heldigvis i et frit marked, hvor køberne selv kan vælge, hvor de ønsker at gøre der ”indkøb”, slutter Jørgen Nielsen.


Som altid kan du følge eventurel opfølgning på sagen, og hvilke øvrige ting ACR arbejder med i øjeblikket på www.acr.dk

Tidligere artikelForeningstræf og julefrokost i Korsør – 5. november til 7. november 2021
Næste artikelTidligere campingplads i Sunds ved Herning omdannes til autocampere, hytter og glampingtelte foråret 2022