Overnatninger efter timebetaling har været en stor succes.

514
Virksund Camping fra luften

Virksund Camping indførte et nyt begreb, indenfor betaling af overnatningerne, allerede for 5 år siden. Årsagen var de mange autocampere der hvert år besøgte området, der også består af en stor lystbådehavn.

Lystbådehavnen har 6 pladser til autocampere som flittig blev benyttet. Campingpladsen kunne se, at camperne kørte forbi og slog ”raste” ved havnen. Prisen omkring 100 pr. nat. Dengang var prisen for 2 personer på campingpladsen kr. 150.

På tidspunktet havde campingpladsen en mindre butik der også solgte morgenbrød. En del campere bestilte morgenbrød samtidig med, at lejrchef Hans Korsgaard forsøgte at få en dialog i stand. Årsagen til at lystbådehavnen blev foretrukket i stedet for campingpladsen var meget enkelt. Camperne følte at kr. 150 var for meget for en overnatning idet campingpladsen havde faciliteter som legeplads, swimmingpool, minigolf som de ikke ønskede at bruge. Derimod var prisen kr. 100 attraktiv.

Efter moden overvejelse kom ideen omkring timebetaling til lejrchefen. Ved at tilbyde en timepris, for 2 personer, til kr. 7.50 ville prisen var en værdig konkurrent til lystbådehavnen. De fleste camper kommer gerne ind omkring kl. 18 og forlader pladsen, næste dag omkring kl. 10. Altså et ophold på ca. 16 timer svarende til kr. 120 efter betaling pr. time.

Problemet kunne være, at de almindelige campister kunne føle sig snydt såfremt der var prisforskel. Derfor skulle timebetalingen være for alle. Sådan blev det og det er faktisk blevet en stor succes. Omsætningen er steget med ca. 25 %. Samtidig med synes samtlige gæster godt om betalingsformen.

Fordelen er også, at det kun er i højsæsonen vi skal tage hensyn til tidspunkterne for afrejse. Når vejret er godt, er der ingen grund til at gæsterne skal forlade pladsen allerede til middag på afrejsedagen, såfremt pladsen ikke er udlejet igen.


Tidligere artikelDACF og ACR glæder sig over nyt initiativ fra Gudenå Camping og Kanoudlejning Brædstrup.
Næste artikelGuide til rejseforsikring på campingferien