Denne sommer og her i efteråret har 64 færgeoverfarter i Norge været gratis. Det samme har i øvrigt også været tilfældet i perioder på flere danske færgeoverfarter. 53 gratis ruter dækker over alle landets indenrigsfærgeruter var i august og september billigere for alle – også for biler.
De gratis færgeruter i Danmark var et led i den såkaldte sommerpakke, som Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Alternativet stod bag.
Ifølge Bobilverden.no, som er et privatejet og uafhængigt netmagasin til alle – hovedsagelig – norske autocamperturister, har den norske regering allerede nu varslet, at yderligere 16 færgeruter i Norge skal tilbyde gratis overfart. Fra 16. august næste år vil der således være op til 84 gratis færgeoverfarter i Norge, varsler den norske trafikminister Jon-Inge Nygård.

Endnu flere gratis færger
Nogle af færgeoverfarterne bliver dog ikke en del af den norske trafikministers budgetforslag. Han foreslår derfor, at også færgeruterne Solfjellsjøen–Vandve i Nordland, Brønnøysund–Sauren–Stortorgnes i Nordland, Eidhaug–Gjerdinga i Trøndelag og Hvalerferja i Viken, bliver gratis overfarter.
Hvis trafikministerens forslag bliver vedtaget i det norske Storting, bliver det yderligere attraktivt for danske autocamperturister at besøge Norge og nyde naturen her.


Tidligere artikelNy succes for autocamper-udstilling i Fredericia
Næste artikelGod nyhed for danske autocampister