AutoCamperRådets formand, Hans Bækvang, var daglig på den ene af de to store scener på Autocampershow 2023 i Fredericia, hvor han havde lejlighed til at orientere om, hvordan ACR forsøger at opfylde rådets formål, som er at fremme et autocampervenligt Danmark.
Og hver gang han gik på scenen, var der masser af de besøgende der lyttede med og fik lejlighed til at stille forslag og at komme med forslag til, hvordan ACR skulle arbejde i forhold til, hvordan ACR kunne styrke arbejdet med at tilbyde rådgivning til kommuner, myndigheder og personer, foreninger og andre om autocamperturisme samt overnatningspladser for autocampere og om andre autocamper.
Hans Bækvang fastslog at ACR arbejdede aktivt bl.a. via rådets områdeambassadører at skaffe flere autocamperpladser rundt omkring i landet, og hvor vigtigt det var, at os der er autocamperbruger, er med til at det omgivende samfund og os får en gensidig forståelse for autocamperkulturen. Den ny-redigerede version af flyer ”Moral og Erik”, som bl.a. har fået et større afsnit med en forklaring på forskellen mellem camping og parkering (rastning).

Kørekortdirektivet
Hans Bækvang orienterede også om rådets holdning til, hvordan man havde arbejdet med spørgsmål om kørekortsdirektivet, og hvor ACR havde foreslået, at 3.500 kg grænsen for B-kørekort blev øget til 4.250 overfor EU og danske lovgivere, idet ACR mente, at det var bedre for trafiksikkerheden, at de 750 kg. der var tilladt på en trailer efter camperen, var placeret inde i camperen. Men indtil videre havde ACR mødt meget lidt forståelse på disse argumenter.
I sine indlæg på Autocampershow 2023 gjorde Hans Bækvang opmærksom på, at der var mange eksempler på, at autocamperturister overnattede steder i naturen, som var det som ACR forstod på godkendte pladser.

Følg skiltningen
Eksempelvis ses det ofte, at autocampere overnattede på brede sandstrande. Og hvis ikke der er opsat forbudstavler, der forbyder det, er det lovligt. Men det er ACR ́s klare holdning, at hvis man ønsker at overnatte på stranden, bør man orientere sig nøje om, hvor mange andre autocampere, der også holder på stranden. Er der for mange, anbefalede rådet at man flyttede længere væk.
Også i forhold til fricamping og overnatning på en P-plads i en skov, bør man vurdere, om der er for mange andre, der også vil overnatte der. Og flytte, hvis ikke man synes det går an, sagde Hans Bækvang.


Tidligere artikelMange nye medlemmer til DACF
Næste artikelBegynderruten på messen i Fredericia