Udvidelse af E45 fortsætter mod Aarhus Nord

155

Trafikanter på E45 møder i dag vejarbejde på det meste af strækningen forbi Aarhus, hvor Vejdirektoratet er ved at udvide med et ekstra spor i hver retning. Nu starter arbejdet op på den sidste del af motorvejen med udvidelse og større ombygning af flere motorvejskryds.
Vejdirektoratet er i fuld gang med at opgradere E45 omkring Aarhus med et 3. spor, som skal lette trafikken og de lange køer i myldretiden markant.
De mere end 16 kilometer motorvej udvides i fire etaper, hvoraf første etape startede i november sidste år. Nu sætter Vejdirektoratet så for alvor gang i de næste tre etaper mellem Genvejen og Motorvejskryds Aarhus Nord.
Trafikanter på E45 vil dog ikke mærke den store forskel, da hastigheden allerede er sat ned til 80 km/t på det meste af strækningen som følge af arbejdet med at udvide de mange broer.
Entreprenør Munck Havne og Anlæg A/S vandt udbuddet for første etape langs Aarhus Syd, mens M.J. Eriksson A/S vandt de sidste tre etaper.
”Vi er begejstrede for synergien ved overtagelsen af tre sammenhængende entrepriser, og vi glæder os til at komme i gang med arbejdet. M.J. Eriksson møder op med et stærkt hold og kan med stor fornøjelse konstatere, at Vejdirektoratet ligeledes stiller med kompetente og erfarne medarbejdere, som vi har haft glæden af at have godt samarbejde med på tidligere projekter,” siger Morten Rahbek, der er regionschef i M.J. Eriksson i Midtjylland.
Foruden det ekstra spor i hver retning skal alle til- og frakørsler på strækningen bygges om, broerne for de krydsende veje skal udvides, og der skal etableres støjvolde flere steder.

Motorvejsudvidelse i fire etaper
Inden længe vil der være gang i udvidelsen på hele strækningen. Kort: Vejdirektoratet
Større ombygning af Motorvejskryds Aarhus Nord
Den sidste etape af motorvejsudvidelsen omfatter en større ombygning af Motorvejskryds Aarhus Nord, som i dag lider under store
trængselsproblemer. Særligt omkring til- og frakørslen til Djurslandmotorvejen.
Her står Vejdirektoratet over for lidt af et puslespil.
”Vi mener, at vi nu har fundet den bedste løsning for de mere end 100.000 biler, som hver dag forventes at skulle igennem motorvejskrydset i fremtiden. Det skal nok blive rigtig godt, når vi er færdige, men lige nu har vi et særligt fokus på at få afviklet trafikken bedst muligt, mens arbejdet står på. En kompleks opgave hvor vi håber på trafikanternes tålmodighed,” siger projektchef i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen.
Som optakt til udvidelsen skal en del af Århusvej, der krydser motorvejen i Søften flyttes mod nord for at gøre plads til byggeriet af to nye broer samt til- og frakørselsramper for Djurslandsmotorvejen til E45. Et arbejde der starter op i slutningen af april.
Kilde: Vejdirektoratet


Tidligere artikelStorstrømsbroen
Næste artikelNy direktør i Autocamp: “De unge skal med på vognen”