Ø-hop til de danske småøer 16. til 25. august 2019

Oplev de Sjællandske øer, Orø, Sejerø og Nekselø. Tur for autocampere med 2 personer, fredag den 16. til søndag den 25. august 2019

2316

Danmark er et Ørige. Få øro på Orø, ny lysets og glædens Ø; Sejerø og oplev Nekselø, Paradis på vandet.

Se de fine attraktioner på øerne, besøg kirkerne og ø-museerne og smag på de lokale fødevarer. Få de spændende historier og nyd den skønne og varierede natur på guidede ture og på egen hånd. Mød øboerne og virksomhedsejerne, der gerne byder velkommen og fortæller om det at leve og bo på en ø samt at drive virksomhed her.

Program for turen fredag den 16. august til søndag den 25. august

Fredag den 16. august sejles der til Orø med Østre Færge fra Hammer Bakke. Færgen sejler hver 20. minut, så der skal ikke bestilles tid. Der overnattes på Orø Camping, hvor Jens byder velkommen.

Orø – Isefjordens perle

Orø byder på idyl og smukke landsbyer. Her er anlagt mange fine trampestier, der indbyder til gode vandreturer, hvor øens mange strand- og vadefugle kan beundres.

Fredag aften
Fælles grillaften på Orø Camping – kød, salat m.v. og drikkevarer samt grill medbringes.

Lørdag den 17. august – tirsdag den 20. august
Bydes på skønne oplevelser på Orø. På en dagstur på cykel med guiden Ole Nielsen
fortælles om Orøs spændende historie, Kulturbeholderen med Orøs historie i billeder besøges, og udsigten fra øens næsthøjeste punkt, Margrethebakken nydes. Der bliver også tid til at se Orø Kirke og høre historien herom.

Et besøg på Hestebedgård Museum – en gammel slægtsgård – inviterer på en omvisning, hvor der fortælles om gårdens, mindestuernes og familiens historie. Smag Orø byder på Danielas og Hans Jakobs historie om biavleren samt på smagsprøver på honningkarameller, fransk nougat og brændte mandler samt nutellaen, ”Nøddego”.

Marlieses passion for værtskab og kager er stor, og hun har skabt Marlieses Gårdcafé, hvor hun byder på kaffe med skøn birkeskage og flotte lagkager. Orø Bryghus bliver der også tid til at besøge. Her fortæller bryggeren Peter Trier om bryghuset og øens øl, og der serveres smagsprøver.

Masser af kunst og kultur byder Orø på, fx Fjordlandet, et skulptur- og stenhuggerværksted samt Glassliberiet, hvor besøg også kan aftales. Deltagerne besøger Galleri Artdoor, hvor kunstneren Steen B. Langvad byder på rundvisning og foredrag. Nyd her de flotte oliemalerier, illustrationer og skulpturer. Besøg også butikken med øens specialprodukter, her serveres kaffe og kage. Et par aftensmåltider byder Orø også på, idet der serveres stegt skrubbe med kartofler og persillesovs på Orø kro samt en aftensret af øens råvarer på Hegnegården, hvor Jette og John Porting vil fortælle om, hvordan de i mange år har drevet kursusvirksomhed på øen.

Tirsdag den 20. august
Er der sejlads med Østre Færge til Hammer Bakke. Herefter fortsætter turen til Havnsø, hvorfra der sejles med Sejerøfærgen til Sejerø.

Sejerø – lysets og glædens ø

Med beliggenheden i Sejerøbugten i Kattegat har Sejerø et helt særligt lys, og det bakkede landskab og de små idylliske landsbyer byder på spændende natur- og kulturoplevelser. Der overnattes på Sejerø Camping, hvor Tina Heltborg byder velkommen. Her arrangeres en fælles grillaften, hvor kød, salat m.v. og drikkevarer samt grill medbringes.

Onsdag den 21. august – søndag den 25. august
byder på unikke oplevelser på Sejerø. Vesters smukke landskab nydes på en hestevognstur med de jyske heste og Klaus Perkild. Han fortæller undervejs gode historier, der bringer latteren frem. Sejerøs skønhed med et væld af bakker kan ses, når hestevognen stille og roligt bumler over øen. Turen slutter ved Tynebjerg Mohair.

En flot velbevaret købmandsbutik med gamle skilte og emballage på hylderne står, som den tog sig ud, da Anna og Aksel Jensen lukkede den i 1978. Lisbeth Enevoldsen viser rundt, og søskendeparrets private hjem kan ses. Oplev også her øens museum samt nyd den aktuelle kunstudstiling i Sejerø Kulturhus. Med guide Henry Larsen besøges Sejerø Kirke, hvor en model af Christian den Fjerdes flagskib, ”Trefoldigheden” kan ses.

Danmarks største producent af gæs, Laurids Siig Christensen fortæller på Horsekær om produktionen og producentslagteri ”uden vægge”. Måske er gæslingerne lige ankommet.
På Sejerø Golfbane fortæller Jens Thomassen historien om golfbanen, der er blevet flyttet og om det at drive en golfbane på en ø. Deltagerne kan hos Sejerø Minigolf mod betaling
spille minigolf og udfordre hinanden i petanque. Guiderne Hans Frederiksen og Henry Larsen fortæller på natursafari om den såkaldte Storebæltsflora og den elegante tejst samt det øvrige fugleliv med bl.a. edderfugle. Sidst og ikke mindst bliver der også tid til at nyde Sejerø på egen hånd, og der bliver måske mulighed for at besøge Sejerø Fyr.

Sejerø Minigolf byder på frokost, og Restaurant Sejerø giver ganen fine smagsoplevelser med en skøn middag med sommerbuk og garniture samt hjemmelavet dessert – alt tilberedt af økologiske råvarer.

Søndag den 25. august
Sejles fra Sejerø til Havnsø, hvor autocamperne parkeres på havnen i Havnsø.
Med Nekseløfærgen fortsætter turen til Nekselø.

Nekselø – Paradis på vandet

Nekselø har en flot natur og et enestående dyreliv. Øen er det sted i Danmark, der er rigest på solskinstimer og fattigst på regn, så Nekselø skal gerne byde på godt vejr.

Gitte Slots, der er opvokset på øen, er guide, og hun fortæller om tilværelsen før og nu på den lille ø, hvor hun kender hver eneste plet. På en skøn vandretur i den fredede natur med stejle skrænter, sjældne blomster og havluft i rå mængder, formidler Gitte Slots alt
om Nekseløs historie og natur.

Madpakke, drikkevarer samt kaffe/te medbringes og nydes på turen. Nekseløfærgen tages retur til Havnsø.

Mulighed for overnatning på Havnsø Havn fra søndag den 25. august til mandag den 26. august. Kr. 143,- incl. el, der afregnes direkte på havnen.

Pris

Pris kr. 5.450,00 pr. autocamper med 2 personer, der dækker følgende:
Færgeoverfarter, overnatninger excl. El på campingpladserne, entreer, cykeltur med guide på Orø, stegt skrubbe på Orø Kro, kaffe og kage Marlieses Gårdcafé, aftensmåltid Hegnegården, besøg på Orø. Bryghus med ølsmagning, rundvisning samt kaffe og kage i Galleri Art Door, besøg Smag Orø, hestevognstur på Sejerø, rundvisning Sejerø Kirke og Købmandshandels Museum samt Sejerø Kulturhus og museum, frokost hos Sejerø Minigolf, besøg hos Sejerø Gæs, Horsekær samt Sejerø Golfbane, natursafari på Sejerø med guider, afslutningsmiddag på Restaurant Sejerø med sommerbuk og garniture samt dessert – alt tilberedt af økologiske råvarer og sidst og ikke mindst guidetur på Nekselø.
NB. Drikkevarer afregnes særskilt. Tillæg kr. 220,- autocamper over 3500 kg.

Tilmelding

Henny og Villy Pedersen – 4326 – hogvpe@gmail.com – Tlf. 2018 0057
Max. 17 autocampere med 34 deltagere. Depositum kr. 1.000 betales, når tilmeldingen er bekræftet.

Næste artikelAutocamperguiden – planlægning af autocamperturen