Autocamperturister er igen til debat i Silkeborg. Hans Okholm (SF), der er formand for Plan-og Vejudvalget i Silkeborg Kommune, udtaler i Midtjyllands Avis den 14. oktober: “desuden skal vi ikke tage brødet ud af munden på campingpladserne her i byen”. Denne og de øvrige udtalelser i avisen fra Hans Okholm virker ikke umiddelbart positive i forhold til Silkeborg Kommunes fremtidige muligheder for autocamperturismen.

Autocamperturisters behov synes ikke inddraget

Silkeborg Kommune og Hans Okholm har ikke forstået autocamperturisternes behov. Faktum er, at de fleste autocamperturister fravælger campingpladserne, fordi produktet ikke matcher, det de efterspørger. Det nye tiltag med 2 timers parkering i nattetimerne er ubrugeligt for autocamperturister. Så selvom oprettelsen af de nye P-pladser lyder som et positivt tiltag, så kan det være skønne spildte kræfter og en fejlinvestering i omegnen af 300.000 af skatteborgernes kroner.

Forstår Silkeborg Kommune autocamperturister?

Hvorfor har Silkeborg kommune ikke lyttet til de autocamperforeninger, der tidligere har deltaget i møder med kommunen? Er behovet for “ikke at tage brødet ud af munden på campingpladsejerne” så stort? Hvis Silkeborg Kommune og Hans Okholm havde gjort forarbejdet lidt mere grundigt, ville de på et tidligt tidspunkt have konstateret, at der ikke går noget fra campingpladserne, hvis man ændrer timeparkeringen til f.eks. 24 timers parkering. Der er ikke tale om den samme mål-gruppe. Silkeborg Kommune kunne have lyttet til f.eks. AutoCamperRådet og inddraget camping-pladserne som aktører omkring disse P-pladser.

Silkeborg Kommune har meget at tilbyde

Den gordiske knude kan løses, og win-win er lige om hjørnet. Kommunen bør indkalde folk med de rette kompetencer til møde, således at Silkeborg bliver attraktiv for autocamperturister, og detailhandlen kan optimere deres omsætning.

Med alt det som Silkeborg kan tilbyde af natur, attraktioner, oplevelser og handelsmuligheder, så er det ganske givet, at Silkeborg kan blive et hit for autocamperturister – hvis kommunen forstår at udnytte mulighederne.Tidligere artikelAutocampertur til Polske Bjerge Bieszczady – 6. juli til 16. juli 2020 – AFLYST
Næste artikelForeningstræf og julefrokost i Korsør – 1. november til 3. november 2019