På grund af situationen med Coronavirus, er denne tur desværre aflyst.
Vores guide på denne tur er Stoffer fra Polonez Rejsebureau, som vi kender fra alle de andre ture. Vi har været på denne plads før, så vi ved, det er en rigtig god plads. Dog vil der blive lidt andre ting, vi skal opleve denne gang. Her kan du læse lidt om det vi skal opleve.

DET BEDSTE AF BIESZCZADY

Bieszczady er polske bjerge i det sydøstlige hjørne af Polen og en del af den bjergkæden Karpaterne. Området er grænseregion mellem Polen, Ukraine og Slovakiet og er derfor en smeltedigel for mange folk, kulturer og religioner. Dette naturrige på 2.000 km2 er hjemsted for dyrearter som bison, karpatisk hjort, bjørn, ulv, lynx, vildkat, sort stork, kongeørn og polsk vild hest.

SOLINA DÆMNINGEN

solina dæmningenI Solina ligger Polens største dæmning. Den måler 664 meter i længden og 82 meter i højden. Ved dæmningen ligger en kunstig sø med et areal på 2.110 ha, 25 km længde og 2,5 km bredde samt en dybde på 50 meter. Dets kolossale rumfang er på 471 millioner m3. Anlægget bliver brugt til elproduktion, regulerende forebyggelse af over svømmmelser og til turistmæssige formål – vi skal på en sejlads på søen for at se hele herligheden. (billedet: Solina dæmningen)

TRÆKIRKERUTEN

Bieszczady er berømte for sin kirkearkitektur. Der findes et utal af gamle og ualmindeligt kønne trækirker med løgkupler. Hver bygning er et kunstværk og de ældste er fra det
16.årh. De fleste er ortodokse men kan også være katolske eller græskkatolske. Vi kører langs en kirkerute og ser et udvalg af de meste interessante samt dem vi ikke nå at se i virkeligheden vil vi besigtige i et miniature museum.

KROSNO GLAS

Krosno er en mellemstor, charmerende by med 50.000 indb.. og kendt i hele landet for dens Glasværk “Krosno”. Gennem det sidste 100 år har de over 2000 medarbejdere på byens talrige glasværker og manufakturer fremstillet brugsglas. Det er Polens udstillingsvindue med brugs og kunstglas i dag og vi besøger et center, hvor vi følger glassets produktion. Over 90% af byens produktion eksporteres til 60 lande rundt om i verden. I fabriksbutikken kan vi købe glasartikler i verdensklasse til polske priser!

LVIV

lvivEngang en af Ukraines smukkeste stader, hvis smukhed er siden middelalderen blevet opført af adskillige befolkningsgrupper og nationaliteter siden middelalderen. Lviv var en af Europas mest multietniske byer i det 20nde årh.Habsburgerne efterlod wienerkaffekultur og jugendstilansigter. Polske adelige bidrog med imposante mausoleer. Armenierne efterlod en af den kristne Europas ældste kirker. Sovjetterne efterlod slid af deres barbari. Og dog er byen optaget på Unescos Verdensarvsliste. (billedet: Lviv i Ukraine) 

BIESZCZADY JERNBANE

Bieszczady railroadEn af de berømteste attraktioner i området er den 20 km lange tur med Bieszczadzka Skovbane, som er den højest beliggende smalsporet toglinje i Polen. Det blev etableret i slutningen af det 19.århundrede og var i brug indtil 1994 til transport af tømmer og skovarbejdere. Siden 1997 har den fungeret som turistattraktion.(billedet: Bieszczadzka Skovbane) 

SEJLADS PÅ SANFLODEN

Sanfloden er en af de mest interessante floder i Polen. Denne 450 km lange biflod til Wisla gemmer på mange naturoplevelser og skatte i nogle af Polens mest uspolerede områder. På en 2- timers lange pontontur på denne maleriske flod skal vi drifte stille og roligt gennem smukke landskaber med landsbyer, skove og enge – alt under professionel opsyn af erfarne instruktører. Sandallen er yngle sted for bl.a. den hvide og den sorte stor samt flere andre fuglearter.

SLOVAKIET

En heldagstur, hvor vi får forsmag på slovakisk kultur, historie og natur. Vi besøger en vingård, som er en af de nordligste i Europa, et museum for moderne art viet til den store amerikanske kunstner Andy Warhol, hvis familie stammer hernedefra, et friluftmuseum med landsbyarkitektur og en kirke til faldne soldater under 1.Verdenskrig…bygget af kranier.

NATIONALPARK

bieszczady nationalpark

Bieszczady Nationalpark er på 29.202 ha og derfor et af de største blandt de
23 polske Nationalparker. Parken blev oprettet i 1973 og 80% af dens areal er dækket af skov. Vores tur går gennem udstrakte områder med bøg og gran, skove bevaret i deres urtilstand og de, for dette område karakteristiske bjerg enge samt skovløse områder langs floddalene. (billedet: Bieszczady Nationalpark)

OLIEMUSEUM I BOBRKA 

Råolieminen er placeret på stedet, hvor polakken Ignacy Łukasiewicz åbnede i 1854 verdens første råolie mine. Det var verdens første råoliemine, som opererer den dag, idag! Det er en attraktion i sig selv men i 2018 blev minen optaget på listen over historiske monumenter. Der er udendørs udstillinger med boreudstyr fra de første år af minen, håndbetjente boringsskakte og andet udstyr fra verdens første olieproduktionsanlæg.


PROGRAM FOR TUREN

 • Mandag den 6. juli
  Ankomst til pladsen. Kl. 17.00 er der fællesmøde, hvor plan og pratiske informationer oplyses
 • Tirsdag den 7. juli
  Sejlads på Solina søen med turskib, samt besøg på dæmningen.
 • Onsdag den 8. juli
  Tur til Uherce Mineralne samt besøg på mikrobryggeri m.m.
 • Torsdag den 9. juli
  Besøg på lysekronefabrik samt Andy Warhols museum.
 • Fredag den 10. juli
  Besøg i et lokalt bageri, samt i glascentret Krosno m.m.
 • Lørdag den 11. juli
  Fridag.
 • Søndag den 12. juli
  Tur med smalsporet Jernbane gennem Bieszczady Nationalpark.
 • Mandag den 13. juli
  En lang tur, idet vi skal til LVIV i Ukraine.
 • Tirsdag den 14. juli
  Besøg på frilandsmuseum i Sanok samt kirkeminiaturer i Myczkowce.
 • Onsdag den 15. juli
  Besøg på olie og petroleumsmuseum, samt vingård, flagnedtagning og farvel.
 • Torsdag den 16. juli
  Efter, at vi har hentet rundstykker, går turen videre eller hjem.

PRIS FOR TUREN

Kr. 8.285,00 for camper med 2 personer (ved 27 vogne)

Indeholdt i prisen
10 dages ophold på camping Solina, med flot udsigt, inklusive strøm og alle udgifter.

Velkomst middag ved ankomst, 3 styk morgenbrød i 10 dage, 8 udflugter med lokalkendt dansk guide og alle entreer betalt, samt frokost på turene. Festmiddag med underholdning og polske nationalretter og drikkevarer.

Depositum
Tilmelding er først gældende når depositum på kr. 1.000,00 er indbetalt på konto 5385 000532847.

Tilmelding
På Telefon 2830 2894 til Joan. 


Turarrangør:

Medlem af Dansk AutoCamper Forening – 2748
Joan og Preben Christensen
Ringkøbingvej 259
6800 Varde
Telefon +45 2830 2894
E-mail: Joan og Preben


Billedgalleri autocampertur Polske Bjerge Bieszczady


Tidligere artikelAutocampertur til Slovenien – 8. juni til 18. juni 2020 – AFLYST
Næste artikelAutocamperturister – bliver de forstået i Silkeborg?