Gratis færge til Fur fra 26. marts til 25. april 2021

Fur. Denne lille Limfjordsø, ligger kun fire minutter fra Salling og byder på masser af oplevelser for både børn og voksne. Her kan du opleve storslået natur, kunst og gallerier, fossiljagt og lokal øl i verdensklasse.

Inden for sit beskedne areal på kun 22 km2 rummer Fur en rigdom af forskelligartede og særprægede landskaber. Nordfur domineres af en øst-vestgående bakkeryg med stejle skrænter ned mod Limfjorden.

Der er langt mellem gårdene. Fra gravhøjene på toppen af bakkeryggen er der udsigt over hele øen. Mod syd breder det flade frugtbare agerland sig. Landsbyerne med oprindelse i Vikingetiden har udviklet sig til en næsten sammenhængende langstrakt bebyggelse langs de vigtigste veje. Spredte udflyttergårde fra 1800-tallet præger vestøen.

Fur er kendt for sit moler, som udelukkende er knyttet til det naturskønne bakkeland. Moleret blev afsat på bunden af et hav, der for 55 millioner år siden dækkede det meste af Danmark. Moleret er kendt for sit indhold af velbevarede fossile fisk, insekter, krybdyr og planter. Moleret indeholder ca. 200 vulkanske askelag, som er blevet dannet under gentagne vulkanudbrud i forbindelse med åbningen af Nordatlanten mellem Norge og Grønland.

I 1919 begynder den første brydning af moleret, som blev eksporteret i rå tilstand. I dag forarbejdes hovedparten af moleret på øen, og molerindustrien har udviklet sig til en væsentlig faktor i Furs økonomi.

Færgen mellem Fur og Branden sejler hele døgnet – hele 72 gange i døgnet.

Læs mere om Fur HER

Sejltiderse HER

Seværdigheder på Fur – se HER


Tidligere artikelBesøg Lyngvig Fyr i påsken
Næste artikelGodt nyt fra Stubbekøbing