Autocampister har sammen med øvrige trafikanter der har besøgt Skagen i år og sidste år, bidraget godt til Frederikshavns Kommunes regnskab. Alene sidste år bidrog parkeringsindtægterne i Skagen med næsten fire millioner kroner i kommunens pengekasse.
FDM har lavet en gennemgang af de kommunale parkeringsindtægter sidste år. Her er Frederikshavn Kommune nummer 15 med præcis 3.810.291 kroner. Og det vel og mærke på trods af, at det er gratis at parkere i Frederikshavn og Sæby på de kommunale parkeringspladser.
Det er kun er i juni, juli og august, at det koster penge at parkere i Skagen på en del af de kommunale pladser.
Betalingsparkering i Skagen er, ifølge Tommy Rise, centerchef hos Park- og Vej, en aftale, som ligger helt tilbage til den gamle Skagen Kommune.
Fra 1. september i år er samtlige parkeringsautomater på de kommunale p-pladser overtrukket med en sort plastiksæk og med en tekst om, at det nu er omkostningsfrit at parkere her.
Og der er noget autocampisterne i området – danske og udenlandske – benytter sig af . Både på parkeringspladserne ved Grenen, Det Grå Fyr, Skagen Havn og foran det gamle rådhus.

Mangel på p-pladser om sommeren
Skagen besøges af mange turister om sommeren, og der er naturligvis mange – også autocampister – som gerne vil parkere i byen for rigtigt at opleve stemningen i byen. Skagen Kommune besluttede derfor at indføre betalingsparkering, så det var de færreste der parkerede i længere tid.
Skagen har ikke mange muligheder for at anlægge nye parkeringspladser, så p-indtægterne er fortsat år efter år.

Evaluering af gratis parkering
– Vi kommer til at se på det stigende antal autocampere, som besøger vores kommune. Blandt andet er det gratis at parkere og overnatte på Palmestranden i Frederikshavn. Det kommer vi til at diskutere. Jeg er ikke afvisende for nye tiltag og forslag.
– Men den seneste autocampersæson kommer vi helt sikkert til at evaluere, siger Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune.


Tidligere artikelTag et kig på fremtidens autocampere
Næste artikelAutocampister – et udskældt folkefærd