VW California T7 og Ford Transit Custom Nugget: Den nære fremtids camper Vans

289

Volkswagen Nutzfahrzeuge, der ikke kun udvikler og producerer klassikeren Transporter, men også den populære camper California, står klar til at præsentere næste skridt i California-historien: den Multivan-baserede T7 som plug-in hybrid. Indtil videre er denne model kun en konceptbil, men vi skal ikke vente længe på den færdige version.
Ford har i stedet valgt at introducere plug-in hybrid teknologi til Nugget-modellen, som først kommer i modelår 2025. Denne teknologi er kendt fra Ford Kuga og lover at give en mere bæredygtig køreoplevelse.

En Elektrisk Fremtid
Volkswagen har næsten lovet, at den elektriske ID. Buzz vil komme som en California inden for få år. En elektrisk camper ville være den perfekte løsning for mange campister, men ifølge rygter fra branchen bliver ID. Buzz California ikke en realitet i den nærmeste fremtid. Kombinationen af en elektrisk bus og camper-konstruktion har vist sig at medføre vægtproblemer, hvilket forsinker udviklingen af den elektriske California.
Der er dog gode nyheder fra VW Nutzfahrzeuge. Den næste generation af den mellemstore California, som traditionelt er baseret på Transporter, er tæt på at være klar. Modsat den nuværende model, California T6.1, vil den nye California T7 ikke være baseret på varevognen Transporter. I stedet vil den være baseret på Multivan-modellen, der anvender samme platform som Golf og Passat.

Fordele ved Multivan-platformen
At flytte California til en personbilsplatform medfører flere fordele:

•                          Plug-in Hybrid System: Muligheden for at køre elektrisk på dele af rejsen, hvilket reducerer brændstofforbrug og emissioner.

•                          Forbedret Aerodynamik og Komfort: Den nye platform giver bedre aerodynamik og lavere brændstofforbrug, samtidig med at affjedringskomforten forbedres.

•                          Avancerede Sikkerhedssystemer: Alle de nyeste sikkerhedsfunktioner fra MQB-platformen vil være tilgængelige.

Udfordringer med Pladsen
En udfordring ved den nye California T7 er pladsen. Multivan-modellen er ikke lige så rummelig som Transporter og Caravelle, hvilket er en af de nuværende styrker ved California. Selvom T7 baseres på den lange udgave af Multivan, er der grænser for, hvor meget plads der kan optimeres.

Design og Funktionalitet
California T7 konceptbilen viser flere innovative løsninger:

• To Skydedøre: Medfører, at køkkenet flyttes fra siden til bagenden af bilen. Konceptbilen har en markise på den ene side og en soldug på den anden.

• Tagtelt i Aluminium: Tagteltet giver plads til to voksne, og nederste etage har to individuelle sæder, der kan omdannes til en seng, hvilket sparer vægt sammenlignet med den tidligere tunge bænk.

Konkurrence fra Ford
Volkswagen får konkurrence på markedet for plug-in hybrid campere. Ford har præsenteret deres nyeste Nugget, som også kommer som plug-in hybrid. Selvom Nugget ikke tidligere er blevet solgt i Danmark, er det oplagt for Ford at tilbyde den her som plug-in hybrid, hvilket gør den til en direkte konkurrent til California.

Den helt nye Ford Transit Custom Nugget er sat til at komme på markedet i begyndelsen af det nye år. Med et velkendt navn og samarbejde med Westfalia Mobil, bringer den nye Nugget spændende opgraderinger og funktioner, der gør den til en alsidig camper.

Introduktion af Plug-in Hybrid Teknologi
Den nye Transit Custom vil også være tilgængelig som el-varebil og bus, men ikke som camper i første omgang. Ford har i stedet valgt at introducere plug-in hybrid teknologi til Nugget-modellen, som først kommer i modelår 2025. Denne teknologi er kendt fra Ford Kuga og lover at give en mere bæredygtig køreoplevelse. Den nye Nugget vil fortsat have vippetag, hvilket giver to sovepladser på toppen og plads til fem personer i bilen, ideelt for familier og eventyrlystne par.

Forbedret Kvalitet og Ny Funktionalitet
Den nye Transit Custom Nugget tilbyder bedre kvalitet i “stuen” samt en ekstra strømforsyning via et solcellemodul på taget. Med den ekstra komfort, stikkontakt-muligheder og plug-in hybrid teknologi, kan Nugget nu nå længere end tidligere. Den er designet til både at være en camper og en familiebil, der kan bruges til daglige aktiviteter eller længere rejser.

Hans Schep, administrerende direktør for Ford Pro i Europa, understreger, at en af nøglefunktionerne i et fritidskøretøj er en afslappet rejsekomfort, hvor man kan tilbagelægge mange hundrede kilometer om dagen. Den nye Nugget drager fordel af sin avancerede platform, som er baseret på den næste generation af Ford Transit Custom og Tourneo Custom serien.

Komfort og Bekvemmelighed
Det forbedrede tekøkken med et L-formet layout og et nyt skuffekøleskab gør madlavning nemmere. Fra nu af inkluderer standardudstyret en varmt vandforsyning og et udendørs brusebad med varmt og koldt vand i det bageste område. Et passende telt, der beskytter mod nysgerrige øjne, fås som ekstraudstyr.

Autocamperfunktionerne i Nugget kan styres via en 7-tommer touchscreen i kabinen, og bilen kan også udstyres med solceller på taget og LED-belysning indvendigt. En vippeindikator gør det lettere at justere køretøjet på ujævne overflader, og en separat app giver mulighed for at styre alle disse funktioner via smartphone.

Kilder: Pressemeddelelser


Tidligere artikelOpdag Danmark med Pintrip – og støt DACF
Næste artikelKom til Familietræf i Thyborøn 29/6-1/7