På grund af situationen med Coronavirus, er denne tur desværre aflyst.
Kroatien er et nyt land som er med på de ture vi laver for medlemmer i Dansk AutoCamper Forening. Den vil gå til det sydlige Dalmatien, og vi skal bo på en lille skøn campingplads kun 8 km fra Dubrovnik udtaler Joan og Preben Christensen som står bag denne tur.

Campingpladsen hedder Kate Mlini, og ligger som nævnt kun 8 km fra Dubrovnik. Gennemsnits temperaturen i september/oktober er 24 grader, og vandtemperaturen er 21 grader. Kroatien er i de seneste år blevet kendt som badeferie destination, men vi kommer til at opleve en masse andet på denne tur, derfor vil det være en god ide at planlægge eventuel badeferie før eller efter denne tur.

Campingplads Kate Mlini ligger op ad bjerget med udsigt ud over middelhavet, pladsen har alle faciliteter.


Hvad skal vi opleve?

Med udgangspunkt fra campingpladsen www.campingkate.com skal vi opleve mange steder som den almindelige turist ikke oplever. Vi har Sinisa Lozo med fra Lozo tur i Vejle, han er lokalkendt og kender til hele området vi skal besøge.  

Herunder kan du læse og se lidt billeder fra de steder vi skal besøge på denne tur. Nederst finder du praktiske info om turen, samt tilmeldings informationer.

Campingpladsen ligger ved byen Mliniautovcampertur kroatien mlini

Byen Mlini ligger neden for campingpladsen og der er kun ca. 400 meter derned. Mlini har ca 1.000 indbyggere. Den har mange caféer og spisesteder, byen er en rigtig perle. Billedet er fra havnefronten i Mlini.

Mandag den 28. september 2020 – ankomst til pladsen

camping kate kroatienDu kan ankomme til pladsen i løbet af mandagen den 28. September 2020. Vi vil være der til at modtage deltagerne og anvise pladser. Kl. 17.00 afholder vi velkomst og informationsmøde. Efter mødet serveres turens første middag.

Tirsdag den 29. september 2020 – tur til Dubrovnik

Vi starter med en tur til Dubrovnik, også kaldet Adriaterhavets perle, dog for at prøve noget andet, vil vi tage båden fra Mlini og således komme sejlende ind til Dubrovnik så vi får den unikke oplevelse at se det hele fra søsiden, vi starter tidlig om morgenen så vi kan nå at opleve det hele.

autocampertur kroatien dubrovnik
Dubrovnik er kendt som” tidsmaskinen” fordi det er svært at forstå at byen har formået at holde renæssancearkitekturen fra 1500-tallet så velbevaret. Byen var også en stor konkurrent til Venedig republikken, hvor de 2 republikker flere gange prøvede at overgå hinanden indenfor handel, Videnskab og filosofi. I Dubrovnik har man blandt andet Franciskaner klosteret med Europas tredjeældste apotek fra 1391, det gotiske Rektors Palads, et af verdens første centre for hjemløse børn.

dubrovnik seaside
Udover dette så forbød Dubrovnik slavehandel for egne borgere, de måtte heller ikke sælge/købe slaver i andre lande, det vil sige at hele slavesystemet blev forbudt i Dubrovnik. De var således de første til at gøre dette, og det hele 400 år før USA og Storbritannien. Efter lovvedtagelsen skulle alle skibe fra Dubrovnik sejle med en fane med navnet ” Libertas” som betyder frihed.

Vi skal også en tur med kabelbanen(billedet) op på bjerget hvor der er en fantastisk flot udsigt over hele Dubrovnik. Og der skal vi også spise.

Onsdag den 30. september 2020 – Tur til Narona/Vid

museum navarona

Vi skal på tur til Narona eller Vid som den hedder i dag. Vi skal på museum, og se samlingen af romerske kejserstaturer,som  er den største der er fundet uden for Rom. Derefter skal vi videre til Bacina søerne som er seks sammenhængende søer. Søerne har Adriaterhavets flotte krystalklare farve. Søerne ligger omgivet af vidunderlig flot natur, med bjergene omkring. Søerne har et fantastisk liv af fisk.

Derfra videre til den botaniske have i Trsteno (billedet), hvor blandt andet der blev optaget et par hovedscener til ” Game of Trones”. Haven blev skabt af Gucetic familien hvis sommerhus fra det 16. århundrede også findes i haven. Men havens historie går helt tilbage til romerne, så det har været botanisk have i hvert fald 2000 år.

Torsdag den 1. oktober 2020 – besøg på olivengård

Vi skal ud og se hvordan man plukker oliven samt se produktion af olivenolie. Vi skal smage frisk olivenolie, vin samt lokale retter på en lokal bondegård. Vi får et indblik i lækker gastronomi, og hvad Dalmatien kan tilbyde.

Fredag den 2. oktober 2020 – Bådudflugt

Vi tager på udflugt med båd, vi skal nyde turen og øerne: Lopud Sipad og Kolopac, det krystalklare hav samt smukke sandstrande. Der serveres hjemmelavet frokost på båden, og tørsten slukkes i lokale vine. Om aftenen er der festmiddag med fantastisk musik og underholdning.

Lørdag den 3.oktober 2020 – fridag

Denne dag er der fridag, så man kan lave lige hvad man har lyst til.

Søndag den 4. oktober 2020 – vi plukker appelsiner og mandarinerneretva deltaet

Søndag skal vi ud og plukke appelsiner og mandariner, det er hele dagen det foregår.
Dog skal vi også ud og sejle i små både, vi befinder os i Neretva deltaet(billedet) som huser et af Europas største appelsin/mandarin marker. Også her får vi noget at spise, og man bliver også underholdt med afslappende dalmatiske melodier.

Mandag den 5. oktober 2020 – besøg på den Kroatiske murston kroatiens kinesiske mur

Nu er det tid at besøge den Kroatiske mur (Balkans kinesiske mur). I byen Ston finder man den ”Kroatiske mur” (billeder). Ston blev grundlagt af republikken, for at beskytte salt produktionen der. Befæstningen af de to byer er en syv km lang mur. Man kan gå på muren mellem Mali Ston og Ston. Det er en tur på to kilometer med en fantastisk udsigt. Hvis man vil spare nogle højdemeter, kan man gå tilbage på stien mellem byerne. Man kan også gå en kortere tur på den del af muren der går i en bue op over Ston. Ston og Mali Ston er hyggelige byer med både caféer og is kiosker. Imens man er her, kan man også se ” Napoleons Adriaterhavs vej”. Ydermere skal vi også kigge på den stolte skaldyrstradition der er i denne by.

Tirsdag den 6. oktober 2020 – Vin tur til Peljesac halvøenpeljesac

Vi skal til Peljesac halvøen(billedet) hvor de har en helt speciel vin, læg det sammen med den smukke natur. Med enestående bjerge og udsigten til Adriaterhavet, så får vi en fantastisk dag, imens vi prøvesmager de glimrende vine der produceres i området. Peljesac er hjemsted for en rød drue der hedder Mali Plavac. Druen siges at være i familie med Zinfandel, men nyere genetiske undersøgelser kan ikke bekræfte det. Så for at beskytte druen er det ikke tilladt at plante andre sorter i området.

Vinstokkene er ikke bundet op, som man er vant til at se. De beskæres så de nærmest kryber hen ad jorden, og de gamle stokke ligner mest store bonzaitræer. Det gøres for at holde så meget fugtighed som muligt under den brændende sol og varme om sommeren. Hvis vi ser vinstokke der er bundet op, da er det hvide druer af Posip sorten, som der laves udmærket vin af, men den er ikke så speciel som den røde. De bedste vine af Mali Plavac fra det bedste distrikt, Dingac, minder om den italienske Amarone, den har en alkoholprocent på 15.

Onsdag den 7. oktober 2020 – besøg i Herceg Novibota katorska

Da vi er tæt ved Montenegro skal vi selvfølgelig et smut derind, og vi tager til Herceg Novi. Den ligger ved foden af Orjen som er 1895 meter højt, og ved indgangen til en af de smukkeste fjorde i verden, Boka Kotorska fjord(billedet), og som er 87 kilometer lang. 

Torsdag den 8. oktober 2020 – farvel og tak for denne gang

Efter de sidste rundstykker, er det slut for denne gang. Vi siger farvel, pladsen skal være ryddet kl. 10.00


Pris for turen

Kr. 8.993,00 for 2 personer i en autocamper. Baseret på 25 autocampere.

Indeholdt i prisen

  • 10 dages ophold på Camping Kate inkl. strøm
  • Velkomstmiddag
  • 7 middage på turene
  • 3 rundstykker per vogn i 10 dage
  • 1 fiske picnic
  • 1 festmiddag med musik
  • Bus og entreer til alle udflugter
  • Dansktalende guide.

Tilmelding

Der kan tilmeldes fra søndag den 26. januar kl 12.00.
Tilmelding til Joan på telefon +45 2830 2894. Ved tilmelding får man nummer og kontrolord, dette bedes benyttet på mail korrespondance.

Depositum

Tilmelding er først gældende når depositum på kr. 1.000,00 er indbetalt på: reg 5385 kto 000532847. Efter indbetaling sendes mail til Joan hvor nummer og kontrolord bedes oplyst.

Øvrigt

Der tages forbehold for ændringer.


Turarrangør

Medlem af Dansk AutoCamper Forening – 2748
Joan og Preben Christensen
Ringkøbingvej 259
6800 Varde
Telefon +45 2830 2894
E-mail: Joan og Preben


Tidligere artikelSkal der laves en ny autocamperplads i Hirtshals?
Næste artikelAutocampertræf – nytårsaften i Holland