Velkommen til Øko-Øen Egholm og Læsø – solskinsøerne i Kattegat. Henny og Villy Pedersen fra Dansk AutoCamper Forening, har i samarbejde med Britta Leth som er Ø-turismeambassadør & udvikler af ø-passet, sammensat denne spændende autocampertur til Egholm og Læsø.  

Programmet for turen er som følger:

Mandag den 17. august

aalborg familiecamping
Kl. 16.00 ankomst og indkvartering Aalborg Familie Camping Strandparken, Skydebanevej 20, Aalborg.

Kl. 19.00 fællesspisning stegt flæsk og persillesovs.

Tirsdag den 18. august 

frokostbuffet kronborg læsø
Kl. 9.00 sejltur til Egholm – Danmarks største økologisk ø. Cykler medbringes. Rundvisning ved gårdejer Anne Kathrine Axelsen, der bor på slægtsgården Nørkærlund sammen med sin mand Ove Axelsen, næstformand Sammenslutningen af Danske Småøer.

Kl. 13.00 frokostbuffet (billedet) på Restaurant Kronborg. Vandre- eller cykeltur på egen hånd på Egholm. Retur til campingpladsen.

Onsdag den 19. august

Køretur til Frederikshavn, hvor der kl. 11.30 og kl. 16.50 sejles til Læsø. Her er der indkvartering på Læsø Camping Vest, Agersigen 18A, Læsø, hvor der overnattes fra onsdag den 19. august til mandag den 24. august.

Kl. 19.00 velkomst ved borgmester Karsten Nielsen.

Torsdag den 20. august

saltsydecenter læsø
Kl. 10.00 cykeltur til Saltsydecenter, Hornfiskrøn 3. Hør et spændende foredrag om saltfremstillingens mysterier i middelalderen og se, hvordan salt sydes. Besøg Saltboden med skønne salt-produkter, og syd dit eget salt på et udendørs minipandeanlæg. Nyd den medbragte madpakke og drikkevarer i madpakkehuset.

Kl. 14.00 – 16.00 tur med Rønnerbussen til øen Hornfiskrøn med guide. Få en uforglemmelig tur gennem de fredede områder med orkideer og ”de kødædende planter” til øen Hornfiskrøn og hør om naturen.

Kl. 18.00 Krogbækgaard, Storhavevej 8. Nyd fisk og lækker skal- dyrsbuffet med alt godt fra havet: Torsk, laks, rødspætte, krabbe- kløer og Læsøs populære jomfruhummer.

Fredag den 21. august

læsø kurcenter
Kl. 10.00 – 15.00 cykeltur med naturvejleder Stine Pagel Hansen. På en spændende tur rundt på Læsø fortæller Stine om øens natur, dyreliv og sjældne planter. Medbring madpakke og drikkevarer, der nydes på turen.

Kl. 19.00 besøg Læsø Kur indrettet i en tidligere kirke. Hør, hvordan det er lykkes at lave et kurbad i utraditionelle omgivelser og får information om de mange muligheder for behandling. Rundvisning med servering af et glas bobler.

Lørdag den 22. august

Kl. 9.30 cykeltur til Læsø Tang/Tofteladen, Doktorvejen 16.

Kl. 10.00 Rie Ladefoged tager dig med på en tangtur. Hør om Læsø Tang – spisetang i verdensklasse, og hvordan det anvendes og fx frembringer smagen i Læsø Salt. Medbragt madpakke og drikkevarer nydes.

Kl. 13.00 cykeltur til Storhaven, Storhavevej 4, hvor Solveig fortæller om stedet med ismejeri og gårdbutik, der bl.a. handler med mel og garn. Hør også om Læsøfruerne, der producerer cremer, shampoo, sæber, olier og saltprodukter til hud- og hårpleje.

Kl. 19.00 fælles grillarrangement på campingpladsen. Medbring selv drikkevarer, kød, salat m.v.

Søndag den 23. august

Læsø på egen hånd – du finder masser af inspiration og muligheder på: www.visitlaesoe.dk. Tag på sælsafari og få en oplevelse udover det sædvanlige. Oplev gråsæler og spættede sæler i farvandet omkring Læsø og se de flotte dyr, der holder til på revet, hvor de nyder livet. Kr. 245, se mere på www.seadog.dk.

Tag på vandre- eller cykeltur, fx Nisseruten og oplev endnu mere af Læsøs skønne natur. Få forslag til ture på VisitLæsø, Havnepladsen 1. Nyd et varmt bad hos Læsø Kur, kr. 200 pr. person eller bestil de gode wellness- og spabehandlinger for krop og sjæl, klik ind på www.saltkur.dk Turleder Villy Pedersen koordinerer tilmelding til ovenstående aktiviteter.

Ved frokosttid kan du lade dig friste af en hummerhotdog hos Havnebakken eller naturens råvarer hos VesterØl, begge spisesteder ligger i Vesterø, se deres menukort med priser.

Kl. 19.00 cykeltur til landmand Birger Olsen, Sønder Kirkevej 20, Vesterø. Han vil fortælle om at drive landbrug på en ø samt at være Arlas mest afsidesliggende mælkeproducent.

Mandag den 24. august

museumsgården læsø
Kl. 10.00 cykeltur til Museumsgården, Museumsvej 3, Byrum

Kl. 10.30 rundvisning med guide på Museumsgården eller Lynggården, et frilandsmuseum på sit oprindelige sted, hvor der har boet mennesker siden 1630´erne og frem til 1949. Se indretningen og det enorme sølvgrå tangtag med bevoksning af blomstrende planter. Cykeltur til Museumshuset, Byrum Hovedgade 68, Byrum, hvor den medbragte madpakke og drikkevarer nydes. Der kan købes kaffe i cafeen.

Kl. 13.00 rundvisning med guide i Museumshuset, se søfarts- og fiskeriudstillingen om Læsømanden og havet samt en af Danmarks største møntsamlinger fra Bogøgård.

thorvald hanens tårn læsø
Kl. 15.00 Thorvald Hansens Tårn, Thorvald Hansensvej 5, Byrum. Guiden fortæller om træskomageren, cykelsmeden, sømanden og tårnejeren, Thorvald Hansen, der var en entreprenant herre.

Kl. 16.00 Læsø Uldstue, Byrum Hovedgade 87, Byrum – se et kæm-peudvalg med ulddyner, plaider, trøjer, uldundertøj, filtsko, uldsok-ker, garner og strikkeopskrifter.

Kl. 18.00 kørsel til Læsø Camping Øst, Campingplads 8, Østerby, hvor der overnattes fra mandag den 24. august til onsdag den 26. august.

Tirsdag den 25. august

Kl. 10.00 rundvisning hos Læsø Fiskeindustri, Industrivej 4, Østerby. Læsø Fiskeindustri. Hør om ”fra hav til bord”, og hvordan de sikrer at hele verden kan nyde de gode råvarer i friskfanget kvalitet og jomfruhummeren også kaldet dybhavshummeren, der er en eksklusiv delikatesse.

Kl. 13.00 rundvisning Læsø Kunsthal, Smedievejen 2, Østerby. Rundvisning med guide, hør om udstillingerne samt hvordan de faciliterer ny kunstproduktion og arrangerer litteraturfestival.

Kl. 19.00 afskedsmiddag på Læsø Marina Park, Smedievejen 16, Østerby. Nyd hummersuppe og pandestegt rødspætte eller Læsø Tanghus (dampet kulmule med Læsøtang).

Onsdag den 26. august

Sejlads fra Læsø til Frederikshavn, kl. 9.40 og kl. 15.00.


Pris for turen

Turen koster kr. 5.900,00 – for en autocamper med 2 personer.

I prisen er inkluderet færgesejlads, overnatning, guidede ture og rundvisninger samt ovenstående måltider, dog ekskl. drikkevarer og strøm på campingpladserne.

Depositum kr. 1.500 betales, når tilmeldingen er bekræftet.


Tilmelding

Henny og Villy Pedersen
Dansk AutoCamper Forening Medlem nummer 4326
Tlf 2018 0057
Email hogvpe@gmail.com

Husk: Oplys højde, længde og bredde på autocamperen


Husk

Ø-pas og cykler
Oplys højde, længde og bredde på autocamperen


Tur arrangør

Britta Leth Ø-turismeambassadør & udvikler af ø-passet.

I samarbejde med
Henny og Villy Pedersen
6740 Bramminge
Dansk AutoCamper Forening Medlem nummer 4326
Tlf 2018 0057
Email hogvpe@gmail.com

Tidligere artikelAutoCamperRådet har været på Christiansborg igen – nu om sæsonnummerplader!
Næste artikelKombineret træf og generalforsamling 2020 – AFLYST