Dansk AutoCamper Forening følger udviklingen af elektrisk drevne autocampere, som vi forventer snart at se på markedet. Nissan har lanceret en konceptmodel – Nissan e-NV200 Winter Camper – der foreløbig er lavet i en vinterversion.

Nissan e-NV200 Winter Camper er baseret på e-NV200 van og e-NV200 Evalia, og udnytter Nissans elektriske drivlinjeteknologi. Varebilens energibesparende B-modus og Eco-modus giver henholdsvis forbedret regenerativ opbremsning og mere effektivt strømforbrug, skriver Nissan i en pressemeddelelse.

Med en række skræddersyede funktioner er den forberedt for at tackle svært terræn med off-road dæk og forøget evne til bakkekørsel. Dermed skal mudder og sne heller ikke være et problem.

Nissan Camper Technology Luxury Kit – tilgængelig i Europa for standard e-NV200 van og e-NV200 Evalia skal give mere komfort og større alsidighed. Solcellepaneler på taget kan oplade den indbyggede batteripakke.

Det integrerede køkken med køleskab, sammenklapbare senge og isolerede ruder skal gøre det muligt at benytte autocamperen i alle miljøer, fortæller Nissan, der intet nævner om bad og toilet.

Pressefoto Nissan

Med danske øjne kan det synes mærkeligt til vinterbrug at basere sig på hævesag, men til sommerbrug vil det fungere, hvis du kan nøjes med en rækkevidde på 200 km mellem opladningerne.

Nissan e-NV200 Winter Camper er altså et koncept og ikke en model, der nødvendigvis bliver satset på. Erfaringerne fra dette koncept bliver helt sikkert udnytte i det videre udviklingsarbejde.

Du kan se Nissans egen video af e-NV200 Winter Camper her:

Pressefotos: Nissan


Tidligere artikelNyt fra AutoCamperRådet
Næste artikelVil DU være med til at forme fremtiden for autocampere i Danmark?