Nye sikkerhedsafstand i Norge

887

Norge indfører nye brand sikkerhedskrav fra 1.marts 2022 på campingpladserne. I følge det norske Bobilverden.no, omtales de nye regler, som du kan læse mere om HER

I korthed betyder det op sektionering af pladserne, som fremover max på være 75 m2, og med nye krav til min. 4 meter mellem hver enhed. Det vil dog tage år, før beslutningen er helt gennemført, idet loven som udgangspunkt ikke har tilbagevirkende kraft. Altså vil pladser, som er indrettet før 1-3-2022 med 3 meters kravet, kunne anvendes efter gamle regler. Derimod skal alle nye pladser, og renoveringer af pladser ske efter de nye forskrifter.

Hovedformålet er selvsagt at højne sikkerheden for alle parter. Rundt i verden ser vi mange pladser, hvor du dårligt nok kan gå imellem enhederne, og det er selvsagt en stor risiko ved brand.

Autocampere defineres som en campingenhed i Norge. De norske myndigheder opfordre til, at de nye 4 meters krav også gælder for autocamperpladser, men som det fremgår af artiklen, er der divergerende opfattelse heraf. Men som de gode autocamperturister vi er, bør alle forsøge at leve op til kravet. Altså betyder det at der altid er rigtig god plads til at der “kunne” parkere en autocamper imellem de 2 første, og som nok mange tidligere har benyttes sig af i en snæver vendig.

Du kan læse hele artiklen på linket tidligere i opslaget.


Tidligere artikelDACF er glade, men også trætte efter feriemessen
Næste artikelNy høringsrunde om vægtgrænser / kørekort regulativ – Du bør deltage