EasyGo, som er et primært nordisk samarbejde om opkrævning af vejafgifter og betaling til broselskaber (Brobizz og Øresundbizz m.fl.) og norske det AutoPass, har indtil nu kunne bruges de fleste steder. Det har været nok at have én af ​​disse bro- og bomchips, så man var fri for at skifte bizz’en, når man passerede landegrænsen. Men fra 1. feb. 2023 er det slut.
Den danske brobizz holder den op med at virke i Norge fra 1. februar, hvis den ikke bliver opgraderet. Man kan stadig bruge sin brobizz på relevante færgeforbindelser mellem Danmark og andre lande. Men i Norge skal den danske brobizz udskifte en AutoPass-chip.
Ifølge Brobizz.com har man i Norge indført nye tekniske krav, som betyder, at den danske bizz ikke kan bruges i Norge fra 1.feb. 2023. Ved udskiftning af nye bizz-chips skal man ifølge de norske myndigheder prioritere kunder, der kører i Norge. Bruger man en gammel bizz-chip i Norge efter 1. feb. 2023, risikere man at skulle betale den fulde pris og miste rabatordningen, som ellers har været gældende.


Tidligere artikelAutocamperfolkets bedste web-app viser vej
Næste artikelTyske miljøzoner justeres