I  løbet af dette år lysner det for os, der venter på at kunne forøge mængden af det vi laster i vores autocamper, som for os med B-kørekort indtil nu ikke må veje mere end 3500 kg.
Ifølge kilder i EU og bl.a. Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) foreslår Kommissionen, at personer med et B-kørekort får ret til at føre en autocamper med en totalvægt på op til 4250 kg.
Autocamperbranchen i både Norge, Sverige, Tyskland og Danmark har støttet forslaget om at ændre EU’s kørekortdirektiv.
Øgningen på de 750 kg. er det samme der i dag er lovligt at have på som vægt på en trailer. Og med den forventede ændring i kørekortdirektivet vil der være samme totalvægtsregler for en autocamper med og uden trailer.
Totalvægten er det som autocamperen vejer, hvis du kører den op på en vægt. Altså egenvægten plus det du har læsset på anhængeren. Den tilladte totalvægt fremgår af registreringsattesten for camperen og evt. anhængeren. Koblingsvægten fremgår også af camperens registreringsattest som “størst tilladte totalvægt for påhængskøretøjet”.
Tilladelsen til at øge lasten i autocamperne som max. må have en totalvægt på 3500 kg. træder i kraft, så snart EU har udstedt det nye kørekortdirektiv, og når den danske lovgivning herefter er blevet justeret svarende til direktivets vægtgrænse på 4250 kg.


Tidligere artikelDerfor har DCU sagt ja til at være med i AutoCamperRådet
Næste artikelDACF mentor – DACF mentee