Fra Göteborg til Stockholm: Nu kan man igen sejle med Göta Kanals historiske skibe

1359
Efter en toårig pause sejler Göta Kanals nostalgiske krydstogtskibe denne sommer igen gennem den 190 kilometer lange kanal. De danske bookinger er i år steget med 52 % sammenlignet med 2019, hvor skibene sejlede sidst. Foto: Göta Kanal.

Efter en toårig pause sejler Göta Kanals nostalgiske krydstogtskibe igen gennem den 190 kilometer lange kanal, som rederiet deler navn med. Naturskønne landskaber, svenske traditioner, kulinariske delikatesser, aktivitet og afslapning gør krydstogtsferie på kanalen til en populær ferieform for mange danskere.


Fra maj til september kan sejlystne danskere nu igen tage af sted på krydstogt mellem to og seks dage med M/S Juno og to andre klassiske kanalkrydstogtsskibe på den historiske Göta Kanal. Mens skibene glider gennem kanalen den svenske natur, venter gastronomiske oplevelser ombord. Sammenlignet med 2019, hvor krydstogtsskibene sejlede senest, er antallet af danske bookinger steget med 52 % i sommeren 2022.”Efter to års stilstand glæder vi os meget til at sejle op og ned ad kanalen igen. Udover stigningen i antallet af danske gæster, forventer vi også flere tyske gæster i år. Der er mange, der længes efter afslapning, natur og et pusterum, og til det har vi de helt perfekte rammer,” siger Fredrik Duveskog, Business Director hos Rederi Göta Kanal.


På forskellige sejlruter kan bådenes passagerer opleve det svenske kulturlandskab med gårde, dyr og marker lige så vel som de historiske slotte og herregårde. På turene er der indlagt stop, så passagerer kan tage ud på guidede ture på land og se kendte seværdigheder som Vadstena Klosterkyrka, Vadstena Slott, Kanalmuseet i Trollhättan og det fascinerende Läckö Slott. Gæsterne kan desuden selv vælge, om de vil deltage i turens planlagte aktiviteter med guide, eller om de vil udforske områderne selv. En tur igennem de hyggelige gader i öderköping eller Vadstena, en forfriskende dukkert i en af de nærtliggende søer eller en tur på en af skibets cykler er oplagte aktiviteter, hvis man vil afsted på egen hånd.


Skræddersyet krydstogtsferie
For dem, der vil have den fulde krydstogts oplevelse, er ’Den store Sverigesrejse’ det oplagte valg. I løbet af seks dage sejler kanal krydstogtet fra Stockholm til Göteborg eller omvendt. Har man begrænset tid, kan man tage på ’Den klassiske kanalrejse’, der sejler samme rute på bare fire dage. Turen ’Göta Kanals perler’ giver passagerer mulighed for at opleve alle højdepunkter mellem Mariestad og Norsholm på tre dage, og på ’Den lille kanalrejse’ sejler man på bare to dage fra Motala til Söderköping eller omvendt.


Krydstogtskibene er indrettet med salon, bar på skibsdækket, hyggelige udvendige kahytter og plads til at nyde de kulinariske delikatesser. Det dygtige og professionelle køkkenpersonale serverer dagligt en stor morgenmadsbuffet, en to-retters menu til frokost og en tre-retters menu til aftensmad, hvor der tages højde for allergier og visse diæter.


Rederiet Göta Kanal blev grundlagt i 1869, men siden starten af 2001 været ejet af Stromma Group. Rederiets første kanalskib på Göta Kanal, M/S Juno, er næsten lige så historisk som selve rederiet, og det er netop denne nostalgiske charme, der stadig fortryller passagererne i dag.

Fra maj til september kan sejlystne danskere nu igen tage af sted på krydstogt på Göta Kanal mellem to og seks dage med blandt andet M/S Juno. Foto: Göta Kanal.

Sikkerhedsforanstaltninger vedrørende COVID-19
Rederiet Göta Kanal følger de svenske myndigheders anbefalinger og retningslinjer og har på baggrund af Covid19-pandemien opdateret rederiets sikkerheds- og hygiejnestandarder. Alle overflader i restauranter og andre offentlige områder rengøres flere gange dagligt, og personalet bliver testet.


Om Rederiet Göta Kanal
Rederiet Göta Kanal blev grundlagt i 1869 og udbyder enestående kanalkrydstogter gennem et af de mest imponerende svenske bygningsværker fra det seneste årtusinde – Göta Kanal. Göta Kanals kanalskib M/S Juno var det første registrerede passagerskib med mulighed for overnatning. Det blev søsat i 1874 og sejler stadig den dag i dag. Rederiet udbyder ture fra to til seks dage mellem Stockholm og Göteborg, hvor skibenes gæster bliver forkælet med idylliske landskaber, kulinariske delikatesser og nostalgisk charme. For mere information og booking:
www.gotacanal.se/da.
For yderligere info, kontakt venligst:
Camilla Hjort West, hos EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation på mail cw@ehrenbergsoerensen.com eller
telefon +45 31 23 05 30

Den fulde pressemeddelelse kan læses her


Tidligere artikelKender du Pintrip? – Pintrip 2022 – OPLEV DANMARK
Næste artikelNorge viser vejen – lettere at afmelde autocamperne i vinterperioden